IMG_1418.png

Klart for testing av mindreårige fra 1. oktober

Innen 1. oktober må toppidrettsutøvere under 18 år ha samtykke til dopingtesting fra foresatte.

Forskrift om innhenting av samtykke til dopingkontroll for mindreårige toppidrettsutøvere er nå vedtatt. Fra 1. oktober skal Antidoping Norge kunne ta ut toppidrettsutøvere under 18 år til dopingkontroll.

– Vi trenger derfor innsendte samtykkeskjema innen 1. oktober. Vi har hatt en god dialog med særforbundene som er ansvarlige for å innhente samtykke fra sine utøvere som er definert som toppidrettsutøvere, sier fagleder for testing, Geir Holden.

Les mer her.

PRESISERING: Det har vært en del spørsmål de siste dagene knyttet til dette, og etter samtale med ADNO er det følgende som gjelder:
I forhold til utøvere på Juniorlandslaget U20 for 2022 er de det gjelder kontaktet. Nye utøvere for 2023 som ikke har fyllt 18 år ved uttak vil bli kontaktet av NFIF i forbindelse med det forestående laguttaket.
For utøvere som faller inn under toppidrettsutøverbegrepet gjennom deltakelse i Hovedmesterskapet gjelder dette fra 2023. Det vil si at utøvere som i 2023 ønsker å delta i Hovedmesterskapet, og ikke har fyllt 18 år, må samtykke-erklæring sendes inn for å kunne delta. Dette har IKKE tilbakevrkende kraft for 2022.

Bruk mari.bjone@friidrett.no som mailadresse for innsendelse av samtykkeskjema i tillegg til at det må sendes ADNO.

Se også Antidoping Norge sin kampanjefilm "Snakk om doping".