Sondre Nordstad Moen. Foto: Bildbyrån.

Sterkt løp av Sondre Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen viste med et solid halvmaratonløp i Valencia at han virkelig er på vei mot storformen og Runa Skrove Falch leverte et solid maratonløp i Rotterdam på søndag.

Sondre Nordstad Moen leverte et bunnsolid løp på halvmaraton i Valencia søndag morgen. Ros-løperen ble nummer 14 da han løp på 1:00:15, som er hans tredje beste tid på distansen noensinne, 27 sekunder bak hans norske rekord fra Valencia fra 2017 og sekundet bak det han løp på i Valencia i 2019. Nordstad Moen har gjort noen justeringer i trenerteamet og på treningen etter OL og det virker å ha vært meget vellykket. Dagens løp var en del av oppkjøringen til maraton i Valencia i starten av desember og det blir meget spennende å se hva trønderen får til da.

Det ble som ventet løpt styggfort og vinneren ble kenyanske Abel Kipchumba på 58:07, to sekunder foran landsmannen Rhonex Kipruto. Totalt løp syv mann under 59 minutter og ti mann under 59:30. Nordstad Moen var forøvrig nest beste europeer i løpet og han plasserer seg som fjerde raskeste europeer i år, der ligger Zerei Kbrom Mezngi på en delt førsteplass.

Den sterkeste prestasjonen i Spania kom i kvinneklassen, der Letesenbet Gidey fra Etiopia løp på elleville 1:02:52 og smadret den gamle verdensrekorden med over minuttet. Hun ble den første debutanten til å sette verdensrekord på øvelsen og den elegante løperen har nå verdensrekord på 5000 meter, 10 000 meter og da halvmaraton. Andre kvinne i mål Yalemzerf Yehualaw løp også strålende med 1:03:51. Hun løp forøvrig på 1:03:44 i slutten av august, men den tiden ble ikke godkjent grunnet for kort løype.

Bra løp av Skrove Falch

Runa Skrove Falch løp Rotterdam Marathon på søndag og leverte varene med 2:34:57, som holdt til en sjetteplass. Utøveren som representerer Vidar løp det raskeste maratonløpet av en norsk kvinne siden hun satte sin pers på 2:33:52 i 2018. Løpet ga trønderen 1109 rankingpoeng, noe som kommer meget godt med med tanke på eventuell mesterskapsdeltakelse neste år. Kravet til EM er på tøffe 2:32:00, men 60 utøvere skal få plass og på en såkalt rensket liste (maks tre utøvere fra hver nasjon) har kvinnen på 60. plass 1058 poeng.

Det var faktisk to norske kvinner inne topp 10, Anne Årrestad ble nummer ti med 2:49:45, mens Stella Barsosio fra Kenya vant på 2:22:08. Bashir Abdi fra Belgia vant herreklassen på sterke 2:03:36, satte dermed europarekord og sørget for at den belgiske rekorden nå er den tredje sterkeste nasjonsrekorden i verden. Resultater.