thumbnail_IMG_8.png

Rekordstort KM blir en del av #tilbaketilidretten

Lørdag 25. september vil det bli avholdt en landsomfattende markering av idrettens gjenåpning med åpne idrettsarrangementer for store og små over hele landet. Det rekordstore kretsmesterskapet for klassene 11 til 19 år i Oslo og Akershus på Stovnerbanen blir en del av denne markeringen.

- Det er svært gledelig at idretten og samfunnet nå gjenåpnes, sier NFIF-president Anne Farseth.

- Og hva er vel bedre enn at et rekordstort KM, med nærmere 400 deltakere, blir en del av felles-markeringen, sier styrelederne Hans-Kristian Sætrum i Oslo Friidrettskrets og Atle Guttormsen i Akershus Friidrettskrets.

- Dette er samtidig en markering av at ledere, trenere og frivillige som har lagt ned en enorm innsats for å få gjennomført treninger og småstevner innenfor strenge regler, nå kan bruke tiden sin på å skape mest mulig aktivitet og idrettsglede, sier breddesjef Kjersti Smedsrud i NFIF.

- Idrettsforbundet, særforbund og idrettskretser har lenge jobbet sammen om kampanjen #tilbaketilidretten, sier kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund Finn Aagaard.

På selveste dagen som idretten har valgt til å markere gjenåpningen av idretten vil den nye idrettshverdagen være tilbake, og betydningen av #tilbaketilidretten kunne ikke passet bedre. 

- Vi oppfordrer alle idrettslag til å fortsette makeringen de kommende ukene med gode aktivitetstilbud til barn, unge og voksne, avslutter Aagaard.

At kretsmesterskapet har rekordstor deltakelse er et godt tegn på at idretten begynner å vende tilbake til normalen.
- Påmeldingsfristen gikk ut sist søndag, og vi gleder oss over at vi knuser tidligere deltakerrekorder. Dette er veldig stas, og viser viktigheten av KM for aldersgruppen 11 til 19 år, sier Lars Ola Sundt, styreleder i arrangørklubben Groruddalen Friidrettsklubb.