bgutsatt21.jpg
Oslo Bislett Games blir flyttet - og forhåpentligvis blir det folk på tribunene i år i motsetning til under fjorårets Impossible Games. Foto: Bildbyrån.

Oslo Bislett Games blir flyttet

Det terminfestede Wanda Diamond League-stevnet på Bislett torsdag 10. juni blir utsatt. Med bakgrunn i den gjenåpningsplanen som regjeringen la frem 7. april ser Bislett Alliansen det som umulig å arrangere et normalt stevne på den planlagte datoen.

I forhold til gjenåpningsplanen må man minst ha kommet til nivå tre for at det skal la seg gjøre å kunne arrangere et internasjonalt stevne som Bislett Games.

Selv om gjenåpningsplanen ikke inneholder spesifikke datoer vil dette trolig tidligst kunne skje i midten eller mot slutten av juni. Siden kansellering er uaktuelt jobbes det derfor med planer for en ny dato på et senere tidspunkt. Ett alternativ kan være cirka en måned senere, det vil si i begynnelsen av juli. Et annet alternativ er etter OL i Tokyo, altså fra en gang rundt midten av august.

Det er ikke aktuelt for Bislett Alliansen å arrangere et nytt «Impossible Games». Samfunnet er så nærme en normalitet at arrangørens eneste plan nå er å arrangere et så normalt Bislett Games-stevne som overhodet mulig.
Statsminister Erna Solbergs redegjørelse når det gjelder gjenåpning, og kultur- og likestillingsminister Abid Rajas uttalelser onsdag, bekreftet at «jo senere – jo bedre» for et Diamond League-stevne på Bislett i 2021 - vel å merke med tilskuere på tribunene.

Styret i Diamond League sier at de for øyeblikket så vidt er i gang med å avklare første del av Diamond League-sesongen som omfatter månedene mai og juni. I juli står det per i dag tre stevner på programmet: Stockholm den 4. juli, Monaco den 9. juli - der Karsten Warholm «tilbys» 400 meter hekk som i fjor - og London den 13. juli, en drøy uke før åpningsseremonien i OL den 24. juli.

Det er trangt om plassen på den internasjonale kalenderen i begynnelsen av juli. Det er mye å ta hensyn til, blant annet TV-sendinger til 110 land, og man har så vidt kommet i gang med avklaringene internasjonalt.