bilde lyngdal.jpg
Glade barn på friidrettssskole i Lyngdal. Foto: Torrey Enoksen, Lister24.no

Bli med på Landslagets Friidrettsskole

Lyngdal IL og Moss IL er to av arrangørene av årets Landslagets Friidrettsskole. De forteller at friidrettsskolen bidrar til et allsidig aktivitetstilbud som gir økt rekruttering.

I 2019 startet Lyngdal IL med "Lyngdal Idrettsleker" etter at de opplevde stor etterspørsel fra tilreisende, foresatte og skoleverket.
- Landslagets Friidrettsskole har muliggjort dette med en økonomisk gevinst som følge av gratis påmeldingsløsning, deltakerprodukter og promoteringsmateriale av arrangementet forteller prosjektleder for friidrettsskolen i Lyndal IL, Helge Sveindal Rosfjord.

Moss IL arrangerer Landslagets Friidrettsskole for å kunne gi et heldags aktivitetstilbud til barn og unge i løpet av sommerferien.
– Her kan barna komme sammen, føle seg trygge og skape gode relasjoner sier Sirianne Rymoen, ansvarlig for friidrettsskolen i Moss.

Både Helge og Sirianne ser økt rekruttering i klubben ved å arrangere Landslagets Friidrettsskole.
-Vi ser en stor økt rekruttering ved å arrangere friidrettsskolen. Friidrettsskolen er med på å gi barn og unge et morsomt innblikk i friidrett, som viser seg å gi de et ønske om å fortsette, sier Sirianne.
- Vi opplever økt rekruttering mot inngangen av nytt skoleår i Lyngdal kommune! Dette kommer nok av at Lyngdal Idrettsleker blir avholdt første uken i juli måned, legger Helge til.

I tillegg til økt rekruttering og økonomisk gevinst for klubben peker Helge på fordelen ved å kunne gi et tilbud til ungdommene i klubben i form av sommerjobber og trenerutdanning.
- Vi merket økt interesse for å bli trenere og frivillige. Alt dette startet med Landslagets Friidrettsskole.

Både Helge og Sirianne har en klar oppfordring til foreldre om å melde sine barn på Landslagets Friidrettsskole i sommer.
- Foreldre bør melde barna sine på Landslagets Friidrettsskolen, fordi det gir barna læring og mestringsfølelse i trygge omgivelser. Det legges stor vekt på allsidighet, og gir en variert innføring i friidrettsøvelser som kan bidra til en stor idrettsglede og samhold med nye gode venner. Her havner ingen på benken, sier Sirianne.
Helge er enig.
- Spesielt nå har barn og unge et behov for å møtes og være i ativitet etter snart ett år med COVID-19. Landslagets Friidrettsskole er et lavterskeltilbud som kan være en flott arena for å forsøke friidrett for første gang. Kanskje er nettopp ditt barn den neste idrettslederen, treneren eller olympiske mesteren som vi vil se i fremtiden.

Ønsker din klubb å arrangere Landslagets Friidrettsskole?
Registrer dere som arrangør her.

Ønsker du å melde barna dine på Landslagets Friidrettsskole?
Finn nærmeste arrangement og meld på her.

bilde moss.jpg
Moss IL har arrangert friidrettsskole i mange år.