NM hinderløp 2023.jpg

Informasjon om årets NM i hinderløp 2023 i Nannestad

Historiens første Norgesmesterskap i hinderløp OCR arrangeres i Nannestad 19. august. Hinderløp er en voksende idrett i Norge og Romerikes Råeste, arrangert av Nannestad idrettslag er valgt ut til å være NM-løypa for hinderløp i 2023. Det betyr at årets løp vil være kvalifiseringsløp for EM for de som er 18 år eller eldre neste år.

NM-løypa er på 8 km med ca. 70 hinder, og her er det en egen Eliteklasse for junior 15-18 år, og en for senior 18 år og eldre.
Det er mange naturlige hinder i ravinelandskap. Ellers varierer hinderne fra eksempelvis klatring i tau og andre grepshinder i rigger, til å bære tunge gjenstander, balansere, komme seg over/under vegger eller lignende og krype gjennom gjørme og kaldt vann. Det skal være tøft å gjennomføre løpet, men det er et stort fokus på at deltakerne skal oppleve mestring, og for Eliteutøverne er det om å komme seg gjennom løypa raskest mulig.
 
Eliteutøverne løper med tre armbånd og hvis man ikke klarer et kvalifiseringshinder på første forsøk mister man et armbånd.
Hvis man mister alle tre armbåndene er man ute, men har man bare mistet et eller to armbånd så kan man vinne de tilbake ved å løpe en/to strafferunder like før mål.
 
Informasjon om kvalifiseringskrav for å stille i Eliteklassene.
 
Utenom Eliteklassene er det åpne klasser med egen ungdomsklasse 8 km for aldersgruppen 13 til 17 år, eller ungdomsklasse 5 km for aldersgruppen 10 til 18 år. I tillegg kan man i de åpne klassene melde seg på som lag, og for eksempel utfordre en annen friidrettsklubb.
 
Det vil være tre hinderløyper på arrangementet:
  • Råtassen på 2 km med ca. 20 hinder for barn i alderen 4 til 12 år.
  • Romerikes Råeste på 5 km med ca. 40 hinder, fra 10 år og eldre (første del av NM-løypa).
  • Romerikes Råeste på 8 km med ca. 70 hinder, fra 13 år og eldre (NM-løypa).

Mer informasjon:

Romerikes Råeste.
Bilder fra Romerikes Råeste. Facebook.
Promovideo fra 2022. YouTube.

Link til påmelding.

Høres dette interessant ut, eller har du spørsmål, ta kontakt med nestleder i Nannestad IL, Marianne Kråkmo, på telefon 45 45 24 50 eller send en mail så snart som mulig.