IMG_2023-09-03-095926.jpg
Her løper hjemmelaget, Sør-Trøndelag, inn til åpningen av Lerøy-lekene i Trondheim lørdag.

Stormer inn til Lerøy-lekene

Lerøy-lekene er halvveis og det utkjempes store og små dueller på alle tre arenaene.

- Gå ut og ha det gøy! Selv om det er uvante øvelser for mange av dere, gå inn i dem med lave skuldre og sank poeng for kretsene deres, var oppfordringen til styremedlem Vegar Sellæg, som hadde med hilsener fra Friidrettsforbundet til både stevneledelse, kretsenes ledere og de mange hundre deltagerne i Trondheim. Fra Finnmark i nord og ned til Møre og Romsdal kom 13- og 14-åringene, som tar mål av seg til å bli de neste «Karsten’er» og «Jakob’er» og de ble møtt at en strålende septemberdag i Trondheim der bare de færreste gikk rundt og gruet seg til det varslede regnværet søndag.

Innmarsjen var sprudlende fin. Alle kretsene måtte løpe gjennom portalen før de tok oppstilling på gresset til en ikke alt for lang åpningsseremoni.

Etter at Lerøy-lekene er halvveis, er dette stillingen foran den avsluttende søndagen at Sør-Trøndelag har tatt ledelsen på hjemmebane. Akershus leder på Rjukan, mens Hordaland overnatter på topp i Byrkjelo.

Trondheim:

Sør-Trøndelag 150
Nord-Trøndelag 136,5
Møre og Romsdal 129
Nordland 117
Troms og Finnmark 115,5

Rjukan:

Akershus 191
Østfold 178
Oslo 153
Buskerud 153
Agder 152
Vestfold 148
Telemark 121

Byrkjelo:

Hordaland 157
Rogaland 124
Sorg og Fjordane 107
Innlandet 78

04 Trondheim.JPG
God innsats av deltagerne på Lerøy-lekene!

Møre og Romsdal tok første stikk

Den aller første gullmedaljen i Trondheim, havnet om halsen til Alfred Keilen fra Møre og Romsdal for seieren i kule G13. Med seg på pallen fikk han lagkompisen Kristian Stølen Tangen, mens Ole-Petter Mikalsen fra Nordland tok bronsen. Alfred var med sine 11.78 nesten to meter lengre enn nestemann.

02 Trondheim.JPG
Det aller første medaljesettet i Trondheim lørdag gikk til, fra venstre: Kristian Stølen Tangen, Alfred Keilen og Ole-Petter Mikalsen for innsatsen i kuleringen.

Blant de mest spennende finalene lørdag, var den på 60 meter hekk i J14. Her hadde de to heatvinnerne, Thea Haugen Skårild fra Sør-Trøndelag og Sofie Felicias Murral-Ubby fra Nord-Trøndelag begge 9,71 i sine heat. I finalen trakk Sofie Felicias det lengste strået med 9,47 mot Theas 9,62 og solide perser på begge.

- Det er ett år siden jeg sist løp hekk. Jeg tok en pause og spilte håndball for Rapp, fortalte Sofie Felicias, som driver friidrett i Utleira. Og har det, i likhet med samtlige deltagere ellers: GØY på friidrettsbanen!

03 Trondheim.JPG
Sofie Felicias Murral-Ubby borterst, og Thea Haugen Skårild hadde en tøff duell i finalen på 60 meter hekk.

Link til Trondheim:

https://norway.opentrack.run/en-gb/x/2023/NOR/vestlandet23/

Link til Rjukan:

https://rjukanfriidrett.no/leroy2023/resultater/

Link til Byrkjelo:

https://norway.opentrack.run/en-gb/x/2023/NOR/vestlandet23/