Rjukan 00 lør.JPG
Innmarsjen unnagjort på Rjukan, nå starter alvoret!

Idrettsgleden overgår alt

På Rjukan blir det en knallhard søndag mellom Oslo og Akershus! Troms har tatt ledelsen i Måndalen, mens Hordaland er på vei mot sin 19. seier i lekene for 13- og 14-åringene!

Fellesnevneren for Rjukan, Byrkjelo og Måndalen denne lørdagen blir:

Idrettsgleden står i høyde med fjellene som omkranser banene, og det sier ikke lite! Arrangørene er også særdeles kreative for å mane deltagerne til å yte det lille ekstra som skal til for å øke prestasjonene: Rjukan har gått til innkjøp av to sekker «digg» til den kretsen med flest perser lørdag! Og som i fjor, har arrangøren i Telemark sitt fantastiske tekniske opplegg som registrerer pers umiddelbart med en personlig hilsen til utøveren!

Første vinneren kom i sleggeburet

Og for å holde oss til Rjukan:

Lørdagens første glade vinner ble Buskeruds Siver Olavsbråten Ebbestad som presterte vinnerkastet allerede i andre omgang i G14. 33.57 var ikke pers, men hadde meget god margin bakover på resultatlisten.

- Jeg kaster litt diskos, men har hatt en pause det siste halve året, forklarte Sondre, som tilhører den miljøskapende klubben Sandvin, og som like etterpå løp inn til sølvet på 80 meter hekk! Slått med syv små hundredeler av Oslos Even Nørjordet.

Og apropos Oslo og hekk:

Det at kretsen har lagt seg helt i toppen etter første dag, har Alexandra Maria Mazik-Berg gode aksjer i etter sin seier på 60 m hekk i J13:

- 200 hekk er favoritten min, og jeg driver bare med friidrett. Klubben min er Lambertseter.

Suverene Siva

På Rjukan i fjor satte Thulaxshan Siva fra Oslo og Groruddalen Lerøy-rekord på 60 meteren. I år, ett år eldre, løp han først en suveren 200 meter midt inne i lengdefinalen sin. 23,47 var bare 28/100 fra Lerøy-rekorden, men i medvind 3,3 vil tiden ikke holde til pers eller ha blitt godkjent som rekord. Men Thulaxshan imponerte stort i løpet. Deretter var det tilbake til Lendegropen hvor han fikk opp vinnerhoppet, 5,76, i femte omgang.

Resultatet ble honorert med 1113 poeng på Tyrvingtabellen for 200 meteren, 1002 for lengdehoppet. 

Rjukan 5 l.JPG
Travel lørdag for Oslos Thulaxshan Siva, som midt i lengdefinalen løp sitt heat på 200 meteren med suverene seire begge steder!

Over 1000 poeng ble det også for Agders Sondre Rosseland for 9,44 i finalen på 60 m hekk i G13.

Troms overnatter på topp i Måndalen

Gjennom de 18 foregående årene med idrettsleker for 13 og 14-åringene, har Troms-kretsen aldri vunnet. I denne kretsen er det Møre og Romsdal som står med flest seire med sine 9. Dette er stillingen etter lørdagen i Måndalen:

162 Troms

157 Møre og Romsdal

154 Sør-Trøndelag

154 Nordland

149 Nord-Trøndelag

29 Finnmark

PS: Slegge er overført til søndag.

Spente deltager før start i Måndalen!

Hordaland topper i Byrkjeko

Gjennom de 18 årene med disse mesterskapene for Vestlandet, er det Hordaland som står med full pott, 18 av 18 mulige! Og vi kan vel slå fast at det går mot nummer 19 også. Etter lørdagens konkurranser, er stillingen denne:

152 Hordaland

132 Sogn og Fjordane

116 Rogaland

73 Innlandet

imagesv4za.png
Sola strålte om kapp med deltagerne på Byrkjelo stadion!

Oslo har festet grepet på Rjukan

Etter første dag på Rjukan, har Oslo tatt ledelsen foran «erkerivalen» Akershus! Dette er stillingen:

198 Oslo

182 Akershus

151 Østfold

148 Buskerud

131 Vestfold

124 Telemark

115 Agder