2017 Lerøy-lekene.JPG

Hvorfor er det egentlig så viktig å spise fisk?

«Man bør spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne bruke fisk som pålegg», med dette rådet er Helsedirektoratet tydelig i sin anbefaling: fisk og sjømat er en viktig del av et variert og godt kosthold!

Gode kostholdsvaner er noe som dannes tidlig i livet, og legger grunnlaget for god helse med sunne matvaner. Det er derfor viktig å få i seg fisk og sjømat allerede fra barndommen. Likevel viser undersøkelser at mange unge spiser mer søtsaker enn fisk i løpet av en uke, og at 270 000 norske barn og unge nesten ikke spiser fisk.*

Viktig under trening

Et kosthold som inneholder tilstrekkelig med næringsstoffer gir større treningskapasitet, godt immunforsvar, bedre konsentrasjon og raskere restitusjon. Fisk inneholder en rekke av de viktigste næringsstoffene: proteiner, vitamin D og B12, jod, selen og omega 3. Proteiner består av aminosyrer, som kalles kroppens viktigste byggesteiner, og de er spesielt viktig når man trener. Under trening brytes kroppen ned, og er derfor avhengig av tilførsel av proteiner for å bygges opp igjen og bli sterkere. 

Under trening brytes muskelvevet ned, men ved å spise mat med høy proteinkvalitet som finnes i sjømat som torsk og laks, vil musklene bli lappet sammen fortere og gi bedre effekt av treningen. Proteiner fungerer som kroppens byggesteiner og er viktig for muskelvekst.

Wraps_samlebilde.jpg

Om Lerøy
Du har kanskje sett Lerøy-logoen mange steder under Lerøy-lekene, Lerøy-stafetten eller andre idrettsarrangementer, men er litt usikker på hvem Lerøy faktisk er og hva vi gjør? Lerøy Seafood Group er et konsern med røtter helt tilbake til 1899, da fiskebonden Ole Mikkel Lerøen solgte levende fisk på fisketorget i Bergen. I dag har Lerøy rundt 6000 ansatte, som leverer sjømat tilsvarende fem millioner måltider hver eneste dag, til over 80 markeder i verden!

Lerøy er opptatt av å fremme et godt, sunt kosthold og spre ordet om de positive fordelene med å spise fisk og sjømat. Derfor jobber vi aktivt med våre samarbeidspartnere for å få sjømat på menyen til barn og unge gjennom økt kompetanse og tilgang på sjømat på ulike arrangement rundt om i landet.  

Trenger du inspirasjon og tips til spennende oppskrifter, finner du det på www.leroy.no. Lerøy sine produkter finner du i Coop og alle Norgesgruppens butikker!  

*Kilde: https://sfd-seafood-prod-cdn.azureedge.net/4a1c9d/globalassets/markedsinnsikt/rapporter/ipsos-rapport-barn-og-ungdom-2022_sjomatsradet.pdf (Barn & Ungdom 2022, Ipsos for Norges Sjømatråd).
https://seafood.no/aktuelt/nyheter/270-000-norske-barn-og-unge-spiser-nesten-ikke-fisk/