Akershus IMG_0086.JPG

Fremtiden inntar «oppdrettsanleggene»

Lerøy-lekene banker på døren i Byrkjelo, på Rjukan og i Måndalen! Friidrettens fremtid skal vise seg frem!

Mens våre store og små stjerner har kjempet seg gjennom sommerens VM og EM og samtlige NM, gjøres det denne helgen klart for Lerøy-lekene for dem på 13 og 14 år! Her skal det kjempes for kretser, heder, ære og rekorder i Byrkjelo, Rjukan og Måndalen. Og symbolikken ligger i dagen:

Fiskeforedleren Lerøy står sentralt i de tre «oppdrettsanleggene» våre. I denne sammenheng ønsker vi en nykommer velkommen: Det er samtidig som det er en ny arena i Lerøy-lekene, en friidrettsarena med dype og tradisjonsrike røtter! Velkommen tilbake i det gode selskap, Byrkjelo! Dette er en arena hvor våre tidligere stjerner har boltret seg og satt fantastiske rekorder.

Fremdeles står Kjetil Hanstveits 17.27 og Lene Espegrens 13.83, begge i tresteg fra NM 1999 som norske rekorder. I tillegg var Byrkjelo og Breimsbygda vertskap for H Hovedmesterskapet i 1988, 2011 og senest i 2018.

Nå har en ny generasjon funksjonærer og ledere meldt seg til tjeneste sammen med rutinerte ildsjeler fra Breimsbygda. Antagelig er oppskriften på svelene det eneste som er tilbake fra de gylne, gamle dagene!

Mange og gode medhjelpere

- Vi regner med et sted mellom 70 og 80 funksjonærer som skal få gjennomført Lerøy-lekene hos oss, sier leder av arrangementskomitéen, Kent Hjelle. Bortsett fra et UM i friidrett for noen år siden, blir dette tidenes aller første mesterskap for 13- og 14-åringene. Rundt regnet 200 fra Rogaland, Hordaland, Innlandet samt Sogn og Fjordane skal kjempe seg gjennom lørdagen og søndagen i Byrkjelo.

- Til oss på Rjukan kommer det 260 deltagere, opplyser stevneansvarlige Tommy Storøygard, som for tredje år på rad skal være vertskap for Lerøy-lekene. Der 62 funksjonærene er også blitt rutinerte i faget, og med teknisk ansvarlige Ole Kristian Samuelsen med på laget, kan Rjukan også presentere en nyhet: Ikke bare fortløpende resultater legges ut, men hele tiden også med oppdatert stilling kretsene imellom! Kretsene som stiller øverst i Telemark er Akershus, Buskerud, Agder, Oslo, Vestfold og Østfold.

Og apropos «mange og gode medhjelpene»:

I Måndalen vil de 175 deltagerne fra Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark omtrent få en funksjonær hver!

- Vi er så heldige at vi kan stille med 120 funksjonærer, sier stevneleder Kristin Lien, og hun er neppe den eneste som blir imponert over et slikt tall!

Samme sted også neste år

Uten at noe står skrevet i stein, tyder alt på at det blir Lerøy-leker også på de samme tre stedene neste år. Felles for alle tre er at nå er tiden for «korona-problematikken» - bank i bordet! - definitivt over!

- Dermed kommer vi ajour for arrangementsstedene, sier prosjektleder Linn Baarlid i Norges Friidrettsforbund og legger til:

- Dessuten er det deilig å slippe det å måtte planlegge for korona. Nå er det mer normale forhold uten noen former for restriksjoner i antall deltagere som tilfelle var på Rjukan i fjor.

- Ingen «store nyheter» foran helgen?

- Ikke de største nyhetene, men vi har foretatt et par rokeringer:

Kretsene Innlandet og Agder bytter plasser, slik at troppen fra Agder skal delta på Rjukan mens Innlandet skal til Byrkjelo. Dette gjør reisen adskillig enklere for Agder, sier Baarlid.

 

 

Og slik gikk det i fjor

Sluttstilling Rjukan:

Akershus 395

Østfold 332,5

Oslo 322

Buskerud 307,5

Vestfold 302

Innlandet 268

Telemark 180

Sluttstilling Haugesund:

Hordaland 233

Rogaland 222

Agder 114

Sluttstilling Måndalen:

Sogn og Fjordane 369

Sør-Trøndelag 362

Møre og Romsdal 344

Nordland 327

Troms 301

Nord-Trøndelag 299

Finnmark 40