proteseføtter.jpg

Hvordan komme i gang?

Er du nysgjerrig på friidrett og har lyst til å prøve? Bli med da vel!

Det enkleste er å ta kontakt med friidrettsklubben i nærheten av der du bor. Er du usikker på hvilken klubb som er i nærheten, finner du en oversikt over alle våre klubber her.

Er du usikker på valg av klubb tar du kontakt med kretsen som har oversikt over aktivitetstilbud og treningsfasiliteter. Oversikt over kretser finner du her.

Du kan også ta direkte kontakt med integreringsansvarlig hos oss, så hjelper vi til. 

I tillegg har Norges Idrettsforbund (NIF) ansatte i nærheten av der du bor, som vil hjelpe deg å komme i gang. Oversikt over ansatte finner du her.

Første møte med klubben:

Når du som utøver med funksjonshemning kommer inn i klubben vil det berøre de andre i gruppa. Du kan oppleve nysgjerrighet om funksjonsnedsettelsen din.

Vårt råd er at det avtales et møte med aktuell klubb i forkant av deltagelse. Dette for å bli kjent og gjøre nødvendige avklaringer på forventninger, hvilket vil gi både deg og klubben en positiv opplevelse. Vær forberedt på spørsmål om din funksjonsnedsettelse, vær ærlig på dine usikkerheter, still spørsmål til klubben. Det er viktig med åpenhet. 

På et slikt formøte gjør vi avklaringer rundt dine ønsker og forventninger, og hva klubben kan tilby og eventuelt ikke tilby, hva du som utøver trenger hjelp til før/ etter/under aktivitet, og ikke minst hvor grensene dine går.

Du som utøver må gi relevant informasjon i forhold til funksjonshemmingen og være tydelig på hvem som har behov for hvilken informasjon. Trener trenger ofte mer informasjon enn de andre utøverne.
Har du behov for ledsager i aktiviteten - hvordan løses dette behovet?

Spør om klubbaktivitet, medlemskontingent og treningsavgift.
Du skal behandles på lik linje med andre medlemmer.

Føler dere behov for mere informasjon eller hjelp, ta kontakt med oss i Friidrettsforbundet!