Stian Øvergaard Aarvik.

Sølv og bronse under EM i motbakke

EM i motbakkeløp ble arrangert i Zermatt på søndag og der ble det sølv til Stian Øvergaard Aarvik individuelt og bronse til det norske herrelaget.

Stian Øvergaard Aarvik løp inn til sølv i herreklassen under EM i motbakkeløp i sveitsiske Zermatt på søndag. Gneist-løperen kom i mål på tiden 53:46.1 og var da drøye minuttet bak vinneren Jakob Adkin fra Storbritannia og hadde klaring på 16 sekunder til bronseplassen.
Mosviks Johan Bugge, som vant EM i 2015, fulgte opp med en fin sjetteplass, mens Andebus Håkon Skarsholt ble nummer 15. Norge hadde da plassiffer 23 på sine tre beste løpere, noe som holdt til bronsemedalje i lagkonkurransen.
Årets norske mester Torstein Tengsareid fra Skjalg ble nummer 20.

I herrenes juniorklasse ble Vareggs Per Christian Grieg nummer ni, mens beste norske kvinne ble Karoline Holsen Kyte fra Førde med en 13. plass. Her fulgte Hilde Aders fra Kvæfjord opp med en 21. plass og BFG Bergens Anita Iversen Lilleskare ble nummer 33. De norske kvinnene ble da nummer syv i lagkonkurransen. Resultater.