Veteran KM Os2.jpg

Veteran KM Os 2021

Gode veteraner Takk for to hyggelige dager på Kuventræ! Det er alltid hyggelig å komme til Os, og det er alltid hyggelig å treffe igjen gamle friidrettsveteraner. Noen har bak seg et langt idrettsliv og nærmer seg kanskje de nitti, andre har et kortere perspektiv. Men alle har sett mye, og alle har lært mye om fysisk og mental helse, om konkurransens gleder og drivkrefter – om gammelt vennskap og fellesskap.

Med støtte i erfaringer og tradisjoner kunne jeg i forkant av mesterskapet love godt vær i KM-helgen -  og det holdt i lange baner. Vi opplevde Os-bygden i vakkert høstvær, og vi er imponert over å kunne konkurrere i høstmåneden september som om det var sommer. Og her var de alle: smilende ungjenter som sørget for velsmakende bakverk, dyktige funksjonærer som ledet oss gjennom øvelsene på en rolig måte, spreke - og noen mindre spreke - veteraner,  som til og med ble tilgodesett med støttende stoler (!) mellom slagene, og en aldri sviktende oppfriskende utveksling av selvopplevde erfaringer med de uunngåelige skadene.

Konkurransen er en mektig drivkraft, og gleden over et godt resultat synes å være like stor for de som nærmer seg de nitti som de som nettopp har nådd veteranalderen. Da snakker vi ikke bare om tiendedeler, meter og centimeter – men om en livsstil. Det er noe befriende og inspirerende å se «de gamle» i fri utfoldelse på evig jakt etter følelsen av  å gjenoppleve litt av ungdommens gleder. Og mange opplevde slike øyeblikk – som Gunnar Tellevik -  som etter å ha beklaget seg over at han ikke hadde trent på to uker kunne kaste sleggen med to rotasjoner i sitt 88-ende år.

Veteranfriidretten har plass til alle, fra de med de enkleste prestasjoner til de med resultater i verdensklasse. Men vi skulle gjerne hatt flere med. Hvor blir de av de mange som løper etter veiene i mørke vinterkvelder og i overbefolkede mosjonsløp? Dere skal vite at alle er hjertelig velkomne på våre baner  og arrangementer. Vi savner spesielt de mange spreke damene. Organiser dere som  treningsgrupper eller vennegrupper hvis ikke lagene har egne veterangrupper.

Vi oppfattet at de som var til stede på Kuventræ hadde et klart ønske om å komme tilbake om 12 måneder, og at de da tar med seg en nabo som trenger et lite puff for å komme i gang.

Nok en gang – takk til vår dyktige arrangør i Os Tf  som igjen la til rette for et KM i veteranfriidrettens ånd i landets beste krets. Og takk til dere alle for nok et givnde møte under veteranfriidrettens fane!

Hilsen Veteranutvalget i Hordaland Friidrettskrets

Kjell Fossen  (leder)