Leif Bjordal 600px.jpg

Leif Bjordal - minneord

Leif Bjordal gikk bort tirsdag 4. august, nesten 90 år gammel.

Han var en av dem som gikk stilt gjennom verden, et lunt og hyggelig menneske full av gode ord om menneskene rundt seg. Leif var en skattet gjest innen veteranfriidretten som han ble en ivrig deltager i fra 1999 av som medlem av IL Gular. Han levde ut tanken om at idrett skulle være et livslangt løp gjennom barneår, ungdomsalder, voksenliv og alderdom. Drevet av en indre motivasjon beholdt han gløden til det siste, som en forpliktelse overfor skaperverket.

Leif hadde stor glede av den aktive veteranfriidretten til opp i høy alder. Han elsket treningen og den gode konkurransen i og utenfor landet. Så sent som i tiåret mellom 2010 og 2020 oppnådde han hele ti NM-gull i friidrettens løps- og kastøvelser, foruten en rekke andre mesterskapsmedaljer. Spyd var hans beste kastøvelse, der han ble nordisk mester i 2016. Leif var en skattet gjest på Skansemyren, og skapte alltid en god stemning når han dukket opp med spydet. Stor var gleden når han oppdaget at det var andre spydkastere der som han kunne diskutere tekniske detaljer med.

I sitt nittiende år hadde han ingen planer om å slutte med veteranfriidretten. I vår siste samtale, dagen før han døde, så han med glede frem til høstens konkurranser. Ikke minst var han opptatt av norgesmesterskapet i Førde neste år som et stort mål å arbeide mot.  Han gav uttrykk for en visjon om fortsatt mange år med veteranfriidrett til glede for seg selv og idrettsfellesskapet.

Det var derfor uventet det som skjedde da Leif måtte gi opp.

Vi i veteranfriidretten har mistet en god friidrettsvenn, en hedersmann som i ord og handling alltid var lojal mot idrettens idealer. Vi sørger sammen med hans kjære over tapet av familiemannen Leif Bjordal.

Veteranutvalget i Hordaland Friidrettskrets

Kjell Fossen