Paul.png
Foto: Tor Høvik/Bergens Tidende

Minneord Paul Bruvik

Fredag 22. mars fikk vi den triste beskjeden om at vår friidrettsvenn Paul Bruvik, etter lang tids sykdom, hadde gått bort. Det er med respekt og ærbødighet Hordaland Friidrettskrets lyser fred over friidrettsbautaen Paul Bruvik sitt minne.

Paul Bruvik startet sin aktive karriere i IL. Gular på 1960-tallet. Han står med så gode tider som 3,52,1 på 1500m fra 1967 og 8,08,6 på 3000m fra 1968, oppnådd på grusbaner. Han var en fryktet stafett løper, og i Holmenkollstafetten slo han bl.a. storløperen Arne Kvalheim.

Paul hadde sine fleste år i IL Gular, men han var mange år i Sportsklubben Vidar i Oslo, og startet også Bergen Løpeklubb. De siste årene hadde Paul tilhørighet til Osterøy IL.

Paul ble en viktig person for Gular. Han rekrutterte mange, og ble en svært dyktig trener. Han var utrolig interessert, og opptatt av å få ut potensialet til den enkelte aktive. Han kunne gjerne støtte de aktive med private midler.

Han var initiativtaker til at Gular kjøpte Gularhuset.

Paul ble, kan hende, Norges beste 800m trener, og en internasjonal trener på høyt nivå.

Paul var ikke opptatt av å trene utøvere kun i egen klubb, men hjalp gjerne utøvere fra ulike klubber.

På slutten av 60-tallet ble Paul trener for BSI i Bergen, og fikk på ett år laget til å løpe 2 min raskere i Holmenkollstafetten.

Paul trente blant annet Atle Douglas, som i 1995 løp 800m på 1,43,69. (OL-deltager). Han hadde også treneransvaret for Yeimer Lopez Garcia, med sine 1,43,71 fra 2014 (OL-deltager).

Paul holdt aldri kortene tett til brystet, men delte av sin kunnskap til både aktive og andre trenere. Det triste budskapet kom fredag, at han gikk bort etter lang tids sykdom. Han beholdt humøret og var åpen om diagnosen, og han opprettholdt god kontakt med venner og spesielt familien den siste tiden. Han vil bli dypt savnet i friidrettsmiljøet.