Covid bilde forside.jpg

Bergen - Smittevernregler 7.11-23.11

Bergen kommune fastsatte ny forskrift for smittevernfaglige tiltak med mål om å hindre eller begrense spredning av SARS CoV-2 i befolkningen og blant helsepersonell, sikre opprettholdelse av tilstrekkelig kapasitet i helse- og omsorgstjenesten slik at tjenesten kan håndtere smittesituasjonen og ivareta ordinære helse- og omsorgstjenester, i perioder der smittetallene er stigende eller høye.

Bergen kommune sine tiltak forankret i forskrift er påbud og må derfor følges. Konsekvensene for friidretten er:

1. Stopp i arrangementer (stevner/mosjonsløp) frem til 23.11

Forankret i "§ 5 Stengning og begrensning av fritidsaktiviteter - Breddeidrett der to eller flere voksne trener eller konkurrerer sammen er ikke tillatt. Kamper, cuper, turneringer og lignende for barn og unge under 20 år tillates ikke".

Unntak for toppidrettsarrangementer der kun toppidrettsutøvere deltar.

 

2. Fellestreninger for de over 20 år (eks. toppidrett) er ikke tillat.

Forankret i "§ 5 Stengning og begrensning av fritidsaktiviteter - Øvinger og organiserte idretts-, kultur- og andre fritidsaktiviteter for voksne tillates ikke. Bestemmelsen gjelder ikke slike aktiviteter for barn og unge under 20 år. Breddeidrett der to eller flere voksne trener eller konkurrerer sammen er ikke tillatt".

Dette medfører at alle organiserte fellestreninger i breddeidretten (all aktivitet i idrettslag tilknyttet NIF som ikke er definert som toppidrett - over 20 år), utgår. Gjelder mosjonsgrupper etc. Det er ikke gjort skille for kontaktidrett / ikke-kontaktidrett.

 

Link til Bergen kommune forskrift

Link til NFIFs retningslinjer for trening

 

Når det gjelder trening i Leikvanghallen og Høiehallen for de under 20 år, samt definerte toppidrettsutøvere minner vi om at ALLE må registrere seg ved ankomst hallene. Dette er en BESØKSKONTROLL som er innført for at man raskt skal kunne smittespore dersom en smittet har vært i hallen.

 

Ønsker alle det beste fremover og håper alle får utført nødvendig trening, selv om vi i en kort periode dessverre har en del begrensinger!