fana-stadion-2.jpg

Ny Friidrettshall ved Fana stadion

Byrådet har inngått en gratis festeavtale med idrettslaget Gneist for å etablere en friidrettshall ved Fana stadion. Med denne avtalen vil Fana stadion bli et fullverdig friidrettsanlegg. Vi gratulerer IL Gneist med avtalen og ser frem til nye innendørs muligheter for friidrettsfamilien - nå sør i Bergen!

Bystyret har vedtatt en sak om å sikre idrettslaget Gneist en friidrettshall på Kokstad. Reguleringsarbeidet av området var startet, men det viste seg å være svært dyrt. 

Et fullverdig friidrettsanlegg

Området ved Fana stadion er allerede regulert til idrettsformål og var i utgangspunktet tiltenkt en velodrom for sykkelsporten, men arbeidet er ikke satt i gang. Byrådet mener det kan lønne seg å bruke arealet rundt Fana stadion til friidrettsformål.

- En friidrettshall i dette området vil være positivt for fremdriften til prosjektet og for å utvikle Fana stadion til et fullverdig friidrettsanlegg for både trening og nasjonale og internasjonale arrangement, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Endre M. Tvinnereim.

Kan bli klart til U23 EM i 2021

Giver og idrettslaget Gneist er positive til å flytte hallen til arealet ved Fana stadion. Sommeren 2021 skal det arrangeres U23-EM. Med en gratis festeavtale fra Bergen kommune, vil det være mulig å realisere hallen innen arrangementet skal gjennomføres.

Saken ble avgjort i Byrådet 4. juni 2020.

Se sak Bergen kommune