Nettbilde11.png

Takk til kretsen!

Kjell Fossen takker kretsen for en fin markering på friidrettstinget 23. mars 2024.

Takk!

På kretstinget i Hordaland Friidrettskrets lørdag 23. mars 2024 takket jeg av etter over 40 års sammenhengende «vakt». Innsatsen har fordelt seg på så forskjellige områder som trenerfunksjon på kretsnivå, kretslederarbeid, medlem i NFIFs sentalstyre, mangeårig representant på internasjonale kongresser, nordiske mesterskap, europa- og verdensmesterskap, leder av en rekke utvalg – blant annet Anleggsutvalget (idrettspolitisk arbeid, og leder av Veteranutvalget i 36 år), samt mangeårig medlem av, og leder for, Veteranutvalget i NFIF.
Arrangementsfunksjon ved en rekke norske og nordiske mesterskap og det norske hovedmesterskapet i 1991, landskamper, flere kretskamper for veteraner Hordaland / Sogn og Fjordane, etc. Medforfatter av friidrettsforbundets jubileumshistorie, «Raskest høyest, lengst» (Oslo 1995), sammen med blant andre Aage Møst og Lars Martin Kaupang, idrettshistoriske utstillinger, Skansemyren (jubileumsarrangement) i 1996, kronikker, nekrologer, pressedebatter, etc.

Jeg takker kretsen for en fin markering på friidrettstinget 23. mars 2024, for vakre gaver og gode ord, og ønsker alle lag og enkeltpersoner lykke til i det videre arbeidet for friidrettens store sak.

Vennlig hilsen

Kjell Fossen

Kjell Fossen var initiativtaker til, og fikk startet, kaststevneserien på Skansemyren (nå kjent som Skansemyren kastkarusell), som siden har vært arrangert med et tosifret antall stevner årlig, i april 1989. Bildet over er fra et av de virkelig store og gode kaststevnene på vår eldste friidrettsarena, 24.10.2009.

Dette er de fem som støtte med 7.26-kiloskule i stevnet, fra venstre Kjell Fossen, Stein Fossen, Jørgen Olsen Austnes, Martin Roe og Thomas Mellin-Olsen.

Vel 53 år etter at han markerte seg i den lokale eliten for første gang, med 12.62 og bronse i senior-KM på Voss i 1956, som 17-åring, oppnådde Kjell Fossen her 8.66. Dette er fortsatt tidenes lengste støt med 7.26-kule i menn 70+ i Hordaland.

Foto: Ingunn G. Jacobsen