Lerøy lagbilde.jpg
Foto: Haugesund IL

Gullet kom hem i år også

Lerøy-lekene 2020 ble avholdt i Haugesund lørdag 5. september-søndag 6. september. Hordaland sendte en tropp bestående av 58 deltagere og sju ledere. Disse 58 deltagere var hovedsakelig fra Bergen kommune. Men vi ser i år igjen en økende trend med utøvere fra kommuner utenfor Bergen. Dette er svært gledelig og viser at det jobbes godt i distriktene også.

Den pågående pandemien hadde en stor påvirkning på arrangementet i år. Blant annet var overnattingen flyttet fra skole til hotell. Matserving var flyttet fra Deep Ocean Arena til hotell og det var krav om egne busser for hver krets. Selv om det sikkert var mange som så positivt på å få sove i en seng kontra skolegulv. Videre førte pandemien til at det sosiale rundt stevnet ble nedjustert forståelig nok, likevel så ble det en hyggelig helg. Aktiviteten på banen gikk stort sett uberørt. Den store endringen var at kun kretsen sitt lederteam var eneste utenom aktive som kunne bevege seg på stadionområdet. Kretsen har de siste 2 årene kjørt en profil med å bruke ledere med faglig kompetanse. I år var det viktigere enn før.

Stevnet i seg selv var preget av skiftende værforhold. Heldigvis var Hordaland sine utøvere vandt til å både oppleve sol og regn på samme dag. At vi i år hadde fått nedsatt kvote førte til at Rogaland stilte med en større tropp enn oss. Det kunne vi merke på første dagen, Då det kun var 2 poeng som skilte i favør Hordaland etter dag 1. Mer spenning på Lerøy har Hordaland sitt lag ikke opplevd i moderne tid.

Dag 2 var preget av mer regn, men vinden hadde gått over til medvind med stor M. At det kun skilte 2 poeng i sammendraget inn mot dag 2 virket å prege utøverne lite. For gjennom hele dagen ble avstanden større og større. På slutten av dagen viste tavlen 23 poeng mellom kretsene i favør Hordaland. Dermed kunne Hordaland nok engang løfte trofeet. Til stor glede for kretsformann Peer Jarnung som hadde brukt siste uken på å snekre opp et nytt pokalskap på kretskontoret.

Medaljestatistikken:

Lørdag: 17 GULL-13 SØLV-15 BRONSE

Søndag: 17 GULL-14 SØLV- 15 BRONSE

 

HFIK ønsker å gratulere utøverne for en strålende innsats på banen, Vi ønsker å takke lederne for en strålende jobb på feltet. Til slutt ønsker vi å takke Haugesund IL for en eksemplarisk jobb med å stelle i stand Lerøy-lekene som vi kjenner dem, til tross for mye utfordringer underveis.

 

Aleksander Meyer

Lagleder Hordaland