håvard portrett.jpg
Håvard fikk årets utviklingspris

Intervju med Håvard Ingvaldsen

Håvard Bentdal Ingvaldsen elsker å slå tunneler og forteller at både klubbkompisene og kretsens tiltak er viktig for han for å få motivasjon og for selve treningen. Så blir jeg skuffa hvis jeg ikke perser i OL-sesongen forteller årets gjennombruddmann.

Hvordan er livet om dagen, trives du som verdensstjerne?

Livet er bra om dagen! Ressurstreningen er godt i gang mot en spennende sesong. Jeg tenker faktisk ofte på det, at jeg ble nummer 6 i VM og ranket som nummer 10 i verden, det er ganske surrealistisk men veldig moro å tenke på! Det gir god motivasjon til treninger og andre ting. Jeg trives godt i denne posisjonen, det har alltid vært drømmen å bli en av de beste på 400m. 

Kan du beskrive med egne ord, hvordan er det mulig at en ung hvit gutt fra iskalde Norge og Moelv plutselig er en av verdens beste 400m-løpere?

Når jeg leser dette spørsmålet synes jeg det virker litt uvirkelig at det faktisk har skjedd, jeg synes det er litt vannskelig å forklare, men det er nok summen av mange faktorer, mange år med god trening, disiplin, en trener som kjenner meg godt og jobber tett sammen, prioriteringer og sterk indre motivasjon. Det viser også at det går ann selvom man kommer fra det "kalde nord". 

Av alle i Europa som har løpt 400m opp gjennom historien så er du allerede på sjette plass med 44.39 og kun 13 hundredeler fra Europa-rekorden.  Hva har du so ingen andre har?

Det er vanskelig å svare på, men i tillegg til faktorene som jeg nevnte over, har jeg nok vært heldig med gode gener til å bli en god løper. I tillegg til dette har jeg også opparbeidet meg en god mental styrke. Jeg har også fått høre av mange at jeg har så lett steg og en økonomisk teknikk.

Når skjønte du selv at dette faktisk var mulig?

Det første "gjennombruddet" mitt kom under årets bislett games der jeg løp på 44 for første gang, det var først da jeg skjønte hvilken form jeg var i og hvor "lett" det føltes å løpe på den tiden som også var norsk rekord, jeg kjente da at jeg hadde mere inne da jeg kunne ta seiersrunden rett etter målgang. Da skjønte jeg at jeg kunne virkelig løpe fort. 

Hva har Moelven som klubb og treningskompisene dine betydd for den du har blitt?

Det har betydd veldig mye for meg. Jeg har alltid gledet meg til treninger og har trivdes veldig godt sammen med klubbkameratene i Moelv. Det og ha noen å trene med og ha et miljø betyr mye for både motivasjonen og treningen. 

I Moelven har vi jo alltid en liten halvtime med fotball som oppvarming.  Jeg opplever deg som en av de ivrigste, du kommer noen ganger kun for å delta på oppvarminga.Jeg spør nok nå også på vegne av de andre i gruppa, kommer du til å fortsette å delta på fotballøktene våre?Du er ikke redd for å bli skadet?

Jeg har alltid gledet meg til oppvarmingen med fotball, det er en fin variasjon fra den "kjedelige" joggingen. Jeg drev jo med fotball før så liker det veldig godt, i forhold til skader er jeg ikke bekymret for det fordi jeg har kontroll og jeg tar det pent. Tar mest tuneller jeg😉 Jeg kommer til å fortsette å delta de gangene det passer, sier aldri nei til en fotballkamp!

Kunne du blitt stjerne på fotballbanen også, hvis du hadde valgt å satse?

Jeg har tenkt mye på det, men det er vannskelig å si. Jeg har jo kommet langt i den idretten jeg har valgt, så har slått meg til ro med det. Men hvem vet, kanskje jeg kunne kommet langt der også:) ?

Du er med på Innlandet friidrettskrets sitt prosjekt «Team Innlandet Totenbanken», betyr slike ting noe for deg?

Ja, det betyr noe! Det er veldig fint å ha sånne prosjekt i nærmiljøet, og det bidrar positivt å få støtte til foreksempel treningssamlinger. Det er også koselig med det årlige juletreffet på prøysenhuset!

Hvordan tenker du muligheten er for å ta enda et steg i OL-sesongen 2024 ?

Jeg tenker først og fremst stadig utvikling i forhold til treningsarbeidet mitt. Jeg vil også nå prøve å stabilisere meg på 44 tallet, og med det så tar jeg nye steg. Jeg ønsker selfølgelig også å sette ny personlig rekord, hvis jeg ikke perser iløpet av en sesong, blir jeg skuffa. Målet er jo alltid å løpe fortere enn min forrige sesong.

Hvilke grep gjør du og trener-mamma i vinter for å få ytterligere fremgang?

Vi kommer til å fortsette med det gode treningsarbeidet, bygge "stein for stein", vi trener mye likt som jeg har gjort før, men har lagt inn noen flere elementer. Jeg skal prøve å bli både raskere og sterkere. 

Hva er favorittmaten i jula? 

På julaften blir det alltid ribbe og julebrus (brun), så gleder meg til det! Jeg går fort lei av julematen, så jeg går fort tilbake til pizza og taco:) 

Har du noe juleønske?

Fra nissen i år ønsker jeg meg at jeg holder meg skadefri og sykdomsfri!