Serine 3.jpg
Serine Tennefoss Haugvoll. Foto: Dag Kåshagen.

Reiste 1750 km for å delta i Bamselekene

Vadsø Turnforening stilte med ti deltagere i årets Bamseleker. En av de var Serine Tennefoss Haugvoll som nå også kan se frem til å delta på NFIF sin sommerleir etter å ha vunnet Bamse-quizen under årets leker. Og der kan også mange flere bli med.

Serine har drevet med Friidrett kun i et halvt år. Det største friidrettsstevnet hun har deltatt i tidligere er Alta-lekene, hvor det er med rundt 20 deltagere totalt.
- For å komme dit må vi kjøre bil i seks timer hver vei, forteller hun.
Men det er det nærmeste stedet det arrangeres friidrettsstevner, når en bor i Vadsø.
Men etter å deltatt i Bamselekene, hvor hun konkurrerte med over 20 deltagere bare i sin klasse, lengde J15, og med mer enn 800 deltagere totalt, har horisonten blitt utvidet.

Serine.jpg

Utøverne fra Vadsø som reiste 1750 kiliometer for å delta i årets Bamseleker. Her sammen med NFIF sin ungdomsrepresentant i NFIF-styret Mathias Vangsnes. Foto: Dag Kåshagen.

Historien startet med at Morten Fossmellem, som opprinnelig kommer fra Skarnes og har vært med i Bamselekene både som deltager og trener/leder for sin «moderklubb» Oppstad IL, flyttet til Vadsø for å jobbe som lærer.
Han tok med seg interessen for friidrett, og det gikk ikke lenge før det ble ei gruppe med 13 ivrige ungdommer som møtes til trening et par dager i uken.

Det er ikke all verden til fasiliteter. Friidrettsbanen er fra 70-tallet og lite eller ikke noe vedlikehold har ført til at det nesten er farlig å trene der. Men vil en holde på med favorittidretten, har en ikke noe valg.

- Vi kan jo ikke kjøre 12 timer til Alta for å trene heller, sier Fossmellem.
- Så fikk jeg lyst til å vise frem Bamselekene til treningsgruppa mi, og bruke dette arrangementet som motivasjon til trening og innsats, forteller Morten.
Dermed startet de med loddsalg, spleiseinnsamling og dugnad for å nå målsettingen om å samle inn 50.000 kroner som var totalbudsjettet deres for 10 deltagere på denne turen.

Henriette Jæger med sterke resultater i Bamselekene

- Det gikk fint, og selvfølgelig har det vært mange spente utøvere de siste ukene. De visste ikke helt hva som ventet dem, sier Morten.
- De ble nok litt «star strucked» når de kom inn i hallen og fikk se størrelsen på hallen og alle deltagerne.
- Men det gikk over etter det første lengdehoppet supplerer Serine som også deltok i kule og på 60 meter.

Bamse-quiz ble til sommerleir
Under Bamselekene får alle deltagerne mulighet til å delta i en quiz, og i år var førstepremien gratis deltagelse i Norsk Friidretts Sommerleir som arrangeres i Skien Idrettspark fra 23. til 27.juni.
Morten oppfordret alle i gruppa si til å svare, og de samarbeidet litt om spørsmålene de var usikre på. Det viste seg å være et godt trekk.
- Når ungdomsrepresentant i Norges Friidrettsforbund styre, Mathias Vangsnes leste opp navnet på vinneren, og Serine Tennefoss Haugvoll fra Vadsø ble utropt, trodde jeg ikke mine egne ører forteller Serine.
- Jeg hadde lest om Sommerleiren på Instagram og tenkt for en drøm det ville være å delta på den.
- Og nå sitter jeg her og har vunnet deltagelse. Det er helt utrolig sier Serine.

Har aldri angret
Det var altså så sent som i august i fjor at Serine bestemte seg for å prøve friidrett.
- Jeg så Karsten Warholm, brødrene Ingebrigtsen og flere av de gode Norske og ble nok litt inspirert. Og det jo ikke så mye å finne på, så jeg og en venninne bestemte oss for å bli med. Det har vi aldri angret på, sier hun.

- I klubben vår er det 13 utøvere som deltar jevnlig på treninger, så det er nesten hele gruppa som var med hit til Stangehallen. Jeg har allerede fått flere spørsmål om det blir tur til neste år også, så det er vel bare å starte planleggingen sier Morten.
- Jeg tror dette er god inspirasjon for flere hjemme i Vadsø, så kanskje blir vi enda flere om et år, avslutter Morten Fossmellem.

Kjenner du noen som har lyst til å delta på sommerleiren sammen med Serine, så kan du lese mer og finne påmeldingslink her