Gjøvik_hall_2_.png

Oppland FIK støtter hallplaner i Gjøvik

Vind IL i Gjøvik har over tid arbeidet med planer om å realisere en «multisporthall» som en del av sitt idrettsanlegg i sørbyen i Gjøvik.

Hallen er planlagt som en flerbrukshall for mange idretter, deriblant friidrett. Oppland Friidrettskrets støtter planene. Kretsleder Brynulf Larsen, nestleder Sæmund Moshagen, daglig leder Bård Venolen og teknisk konsulent i Norges Friidrettsforbund, Ole Petter Sandvig, hadde i høst et møte med ledelsen i Vind IL, der hallplanene ble presentert og friidrettens representanter ga innspill for hvordan anlegget kan legges til rette for friidrett.

Friidrettsdelen av Multisporhallen vil være et delanlegg med sprintstripe på en langside og en kortside, med nett mellom kunstgressbane og friidrettsområde for samtidig bruk. Friidrettsdelen er i tillegg planlagt med hoppegrop, område for høydehopp og kastring med nett.

Friidretten i Gjøvik og regionen omkring, som er det befolknings- og næringsmessige tyngdepunktet i Oppland, mangler gode treningsforhold vinterstid. Det trenes friidrett i haller med 60 meter løpebane i Søndre Land og på Raufoss, men ut over dette er det få steder det kan trenes friidrett innendørs i Gjøvikregionen.

Et delanlegg for friidrett i en ny hall i Gjøvik, vil ha betydning for friidretten i hele Gjøvikregionen med 70.000 innbyggere. Spesielt viktig vil det selvsagt være med tanke på mulighetene for å løfte friidretten i Gjøvik. Gjøvik har et bra utendørs friidrettsanlegg på Gjøvik stadion, der friidrettsaktiviteten er på vei opp i sommerhalvåret. Med gode treningsforhold også i vinterhalvåret, vil mulighetene for vekst i Gjøvik-friidretten bli betydelig styrket.

Friidrettskretsen mener det er viktig å ivareta friidretten som helårsidrett i Gjøvik også med tanke på at Gjøvik er universitetsby og har Gjøvikregionens største videregående skole. Ved Gjøvik videregående skole gis elevene mulighet til å kombinere et ordinær studiespesialisering med fordypning i toppidrett. Det er allerede friidrettsutøvere fra både Søndre Land og Gjøvik som har valgt dette studietilbudet. Delanlegget for friidrett i hallen på Vind kan også få en regional betydning for friidrettsklubbene omkring Gjøvik, som Raufoss, Søndre Land, Brandbu og Nordre Land. 

Etter at det poltiske flertallet i Gjøvik kommune har prioritert anlegget inn i kommunens investeringsbudsjett, kan byggingen av hallen starte i 2017.

Les mer om hallplanene her: http://www.vindil.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9369613