Charlotte Grønvold Menkerud .jpg
Charlotte gleder seg til en ny friidrettssesong

Lillehammer Idrettsforening (LIF) med ny leder.

Det er egentlig ikke så spesielt på denne tiden av året, hvor idretten holder årsmøter. Det ble allikevel litt spesielt denne gangen.

I LIF`s over 100 årige historie valgte de nemlig på årsmøte sist mandag sin første kvinnelige leder, Charlotte Grønvold Menkerud.
Det at jeg er kvinne var i grunnen ikke noe uttalt tema i prosessen før jeg ble valgt som leder, sier Charlotte. Jeg ser allikevel at det kan være viktig med en kvinnelig leder, noen må på en måte gå opp den løypa. Vi i trenger flere kvinner i idretten, ikke bare som ledere, men i alle posisjoner, også som trenere. På sikt vil jo dette viske ut holdninger knyttet til hvor store forskjeller det er mellom hva gutter og jenter kan, vil og tør både på og av banen/konkurransearenaen.

Ole Petter Sandvig som er anleggskonsulent i Norges Friidrettsforbund, men også et levende leksikon for det meste som rører seg Norsk friidrett, sier i en kommentar at det er svært kjærkomment og gledelig at vi får flere kvinner i lederposisjoner i klubbene. I NFIF hadde vi Anne Thidemann som var president på slutten av 90-tallet til 2001 og vi hadde Anne-Karin Kolstad som var generalsekretær fra 2000-2003
Vi er godt representert med kvinner i styret og administrasjonen vår, men det har ikke vært mange ledere. Så at det blir flere kvinner i lederposisjoner i klubbene er et første steg for å få flere kvinner i lederposisjoner også sentralt i NFIF sier Sandvig.

Hvilke visjoner har du for øvrig når du nå skal lede klubben inn i en ny epoke Charlotte?
Ting kan alltid gjøres bedre, vi kan helt sikkert utvikle oss på alle felt. Vi skal rekruttere flere aktive medlemmer inn i klubben. Vi har en stor medlemsmasse, men ikke så mange aktive. Det krever at vi har nok trenere og et godt mottaksapparat. Akkurat nå har vi heldigvis trenere til alle aldersgrupper fra 6 år og oppover, og disse må vi sørge for å beholde. Samtidig er vi alltid på jakt etter flere trener-ressurser, slik at vi er sikre på å ivareta alle som ønsker å være en del av LIF i årene som kommer.

Hvilken rolle ser du for deg at friidrettskretsen har for det som skal skje i LIF i kommende periode?
Jeg har ikke rukket å sette meg inn i alt om hvordan samarbeidet er ment å fungere enda, men det at det er et ledd mellom oss i klubbene og forbundet sentralt tror jeg er viktig. Så gleder jeg meg til å bli bedre kjent med det som rører seg i friidretten i Innlandet og til å komme i gang. Ikke minst gleder vi oss til en ny sesong med mye aktivitet på Stampesletta, med Veidekkelekene som i år arrangeres 25.-28. juni som årets største begivenhet - da er LIF i sentrum for norsk friidrett.

 

Faktaboks.

Navn: Charlotte Grønvold Menkerud
Alder: 44
Yrke: Senior Grafisk Designer
Sivil status: Gift, to barn (12 og 16)
Hobby: Følge egne barn i en aktiv og sportslig hverdag (mye dugnad de siste 10 årene for å si det sånn. Slik havnet jeg også i LIF), være med gode venner, dra på turer og så mat (både spise den og lage den).

Var selv aktiv i LIF som barn. Ga meg i 13-14 års-klasse. Favorittøvelse var 60m hekk.
Likte ellers kastøvelser som spyd og liten ball.