IMG_3263.JPG
Anny Undheim løper først over målstreken og inn til EM-gull på 400 meteren i 65-69-årsklassen under EM for veteraner i Torun, Polen. Foto: Torrey Enoksen

Medaljene strømmer inn i veteran EM

Med totalt 13 medaljer etter fire konkurransedager, markerer de norske veteranutøverne seg under EM i den fantastiske friidrettshallen i Torun.

- Dette kom helt ut av det blå, sa Anny Undheim etter at hun hadde fått igjen pusten.

Noen få minutter tidligere hadde 68-åringen fra Finsland utenfor Kristiansand løpt inn til gull på  400 meteren i kvinner 65-klassen på tiden 71,76, der hun avgjorde gullkampen til sin fordel på de siste meterne.

Så langt har den norske nasjonalsangen vært avspilt åtte ganger under premieutdelingene under de 14. europeiske mesterskapene for veteraner. I tillegg har det blitt to sølv og tre bronsemedaljer.

Ulf Tudem startet den norske medaljefangsten ved å vinne høyde i menn 70,  før Marit Huflåtten tok sitt første av to gull så langt i dette EM-et etter at hun hoppet lengst i lengde søndag. tirsdag fulgte hun opp med å vinne tresteg i kvinner 70-74-klassen. 

Løtenmannen Arild Busterud hadde fram til onsdag morgen vunnet både vektkast og kule i suveren stil 70-klassen. Det er ventet at han kan ta ytterligere to medaljer i kastøvelsene.

Mari Kjøllberg avgjorde sleggefinalen i 50-årsklassen i aller siste kast, da hun kastet tre kilosslegga 48,10 meter.

Maylem Lauvstad og Oddvar Viulsrød har tatt sølv på henholdsvis 400 meteren kvinner 50-54-klassen og i lengde menn 55-59-klassen.

Simen Nieuwlaat løp inn til bronse på 3000 meter i menn 35-39, mens Inger Marie Wingedal fikk opp et diskoskast som til slutt gav henne bronse i kvinner 65-69 klassen.