EM2024åpning.jpg
Medlem av veteranutvalget Anne Merethe Dahlen Moe (t.v.) og Heidi Barth gikk fremst da den norske troppen marsjerte inn til åpningsseremonien i den fantastiske hallen i Torun. Foto: Torrey Enoksen

Veteran EM i gang i Polen

Et av tidenes største veteran EM innendørs åpnet i polske Torun, lørdag.

Med nærmere 50 utøvere i aldersgruppen 35 til nesten 90 år, er det en solid norsk tropp som stiller til det 14. europeiske mesterskapet i friidrett for veteraner.

Nærmere 3500 deltakere fra store deler av Euorpoa, i tillegg til utøvere fra en rekke andre land utenfor Europa, stiller til start under årets mesterskap i det som trolig er Europas flotteste friidrettshall. Det er fjerde gang siden 2015 den polske byen arrangerer et internajonalt veteranfriidrettts mesterskap. Senest i fjor var de vertsskap for innendørs VM for veteraner.

- Dette blir et mesterskap som arrangres i kanskje den beste hallen i Europa, med en arrangør som allerede har arrangert fire internasonale mesterskap. Det lover det beste for uka som kommer. Dette blir en generalprøve før Torun skal arrangere VM i 2026, det samme mesterskapet som Glasgow holdt for to uker siden, forteller visepresident i Norsk friidrett, Kalle Glomsaker.

Den aktive idretten starter søndag, og allerede på åpningsdagen er det ventet at flere norske utøvere vil hevde seg.

Mesterskapet kan følges på arrangørenes side https://emaci2024.com/

der en i tillegg til oppdatering av resultatlistene også kan se aktiv idrett via nett-TV.