skramstad_2.jpg
Knut Henrik Skramstad vet ikke hvor mange VM- eller EM-gull han har tatt, men onsdag kunne han stolt ta i mot beviset for at han ble verdensmester i tikamp i klassen 80-84 år. Foto: Torrey Enoksen

Knut Skramstad tok VM-gull etter thrilleravslutning

Knut Henrik Skramstad kan ha blitt inspirert litt ekstra etter at han så et bilde av seg selv i en av de lokale avisene i Malaga. Og for vet hvilken gang mottok Kongsbergmannen et VM-gull i tikamp.

- Det ble en thriller til slutt. Jeg var rundt 60 poeng bak finnen som ledet etter at vi hadde avsluttet stavspranget. Der hoppet vi begge 2.30. Etter som han er finne  regnet jeg med at han hadde et svært godt forhold til den finske nasjonalsporten spyd. Men det stemte ikke. Jeg knuste ham (27.84 mot 23.56) og hadde tatt ham igjen. På den avsluttende 1500-meteren sprakk han, sier 81-åringen.

- Har du noen formening om hvor mange gull du har tatt i et VM eller EM for veteraner?

- Ikke spør så ekkelt. For en tid tilbake fortalte jeg at jeg hadde hørt den norske nasjonalsangen 21 ganger fra toppen av seierspallen. Hvor mange ganger det har blitt etter det er jeg ikke sikker på, smiler den ferske verdensmesteren.

Dermed er VM i friidrett for veteraner i Malaga og Torremolinos på den spanske solkysten i gang. Over 8.200 utøvere fra 102 nasjoner vil frem til 16. september konkurrere om gull, sølv og bronse i nærmere 700 øvelser.

Norge stiller med en tropp på 82 deltakere, og etter de to første konkurransedagene er det tatt to gull, ett sølv og en bronse.

Så langt er det i tillegg til Skramstad kasterne som har innfridd med å sette de norske fargene på medaljestatistikken.

Løtens store og sterke kaster Arild Busterud (70) fikk det ikke til i favorittøvelsen slegge der han måtte nøye seg med sølv. Derimot smalt han til i siste omgang av kulefinalen i 70-74-årsklassen da han sikret seg sitt første gull.

Grete Rivenes fra Tønsberg tok en sterk bronse i kule i kvinnenes 70-årsklasse.