mariusgansen2x.jpg
Marius Gansen på toppen av seierspallen mens han hylles av både sølvvinner Stephane Hurel fra Frankrige og EMA president Kurt Kaschke. (FOTO: Torrey Enoksen)

Marius taklet været best og tok VM-gull

Stavangermannen Marius Gansen håpet på et greit resultat i spyd i sitt aller første veteran-VM, men 55-åringen var den eneste som klarte å takle det sure været og sikret seg dermed gull.

- Jeg står her og skjelver. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å ta en medalje med det feltet som var på plass her. Så går jeg bort og blir verdensmester. Jeg skjønner det ikke, sier Gansen til friidrett.no.

I surt vær, med kun seks varmegrader og regn i luften, var Gansen en av de første norske utøverne som var i aksjon i vinterkastdelen under årets innendørs VM for veteraner i polske Torun mandag formiddag.
På det glatte Mondo-dekket dro han til og i sitt andre forsøk og kastet det 700 gram tunge spydet 48.04. Dette var over tre meter lenger enn nummer to.

- De som på papiret var bedre enn meg kastet sju-åtte meter kortere enn de normalt gjør. Dette var fantastisk, forteller han.

Flott innsats leverte også Eva Carlsen som tok bronse på seks kilometer terrengløp i kvinner 75-klassen.

På indre bane i den fantastiske hallen i Torun tok Heidi Barth (55-59) fra Larvik en sterk femteplass i lengde med 4.40 i lengde, mens Sandefjordmannen Ulf Tudem (65-69) fikk samme plassering i høyde med 1.55.

På sprintbanen overbeviste Christian Marthinussen fra Fana med å løpe inn til 7.08 i forsøket på 60 meter i herrer 35-39 og er klar for onsdagens finale.