IMG_3473.JPG
Deler av den norske troppen ankommer åpningsermonien i Tivoli Friheden torsdag kveld. Beholdninen så langt er seks gull.

6 gull så langt i EM

Seks gull, to sølv og tre bronser er beholdningen så langt for den norske troppe  under veteran EM i Århus.

Med totalt 11 medaljer ligger de norske veteranene så langt på en niende plass på medaljestatistikken. Tyskland topper statistikken med over 105 medaljer.

I den interne nordiske kampen topper finnene (tredje plass, Danmark på sjuende, mens svenskene ligger på 11. plass med fem gull.

Arne Warem fra Gjesdal i Rogaland og Knut Henrik Skramstad fra Tønsberg FIK kunne fredag klatre opp på  det øverste trinnet på seierspallen i henholdsvis 70 og 85 års klassene i tikampen.

Alle forventet at Arild Busterud skulle ta vektkastgullet i 65-årsklassen, noe han gjorde til gangs med 21,63, nesten fire meter lenger enn neste mann. Da kampen om medaljene i diskos skulle gjøre opp lørdag, var det Kjell Adamski som var best når det gjelder som mest. Under svært vanskelige vindforhold, slo han til i sitt siste kast og slengte en kilos diskosen 47,45 meter. Dermed fulgte han opp Bjør Terje Pays suverene seier i samme øvelse i 50 års klassen da han fikk opp 53, 20 i konkurransens siste kast.

- Det var bare så vidt at jeg gikk videre til finalen i dag. Jeg var nummer åtte etter de tre første omgangene. Det var en lettelse å få opp lengste kastet, fortalte Adamski etter seier.

- He is the man, svarte Pay og peker på sarpingen etter lørdagens norske prestasjon.

Mesterskapets så langt største norske prestasjon står uten tvil Jostein Haraldseid. 82-åringen fra Bækkelaget tok ikke bare gull på 200 meter hekk, han satte like godt europarekord med tiden 37,97 sekunder.