Grimstad samling2.jpg
Noen av deltakerne samlet rundt Ivars Cakurs som ledet treningen under veteran/masterssamlingen i Grimstad 25. november. FOTO: Torrey Enoksen

16 deltakere på første regionale veteransamling

Norsk friidrett har som mål om å gi et bedre trenings- og stevnetilbud til veteraner. 25. november deltok 16 utøvere fra Agder og Telemark på det som trolig er landets første treningsseminar for veteraner i Grimstad.

Seminaret ble arrangert i regi av Norsk Friidrett Agder og Norsk Friidrett veteran.

Deltakere fikk faglig påfyll i form av forelesing og praktisk økt om skadeforebygging av fysioeterapeut Christina Sandvand Omfjord fra Spicheren Treningssenter i Kristiansand, samt ei treningsøkt ledet av Ivars Cakurs som nå er trener i Tyrving, men som tidligere har vært trener i FIK Sørild.

Leder sv Norsk Friidrett veteran, Torrey Enoksen, utfordret deltakerne til å komme med innspill for hvordan en skal få flere til å delta på stevner, først og fremst banestevner, og hvordan en skal rekruttere flere i aldersgruppen 35 til 50-årene inn i veteranfriidretten. Deltakerne fikk også 
informasjon om stevnetilbudet for veteranene i 2024.
Veteranutvalget håper samlingen i Sparebanken Sør Arena i Grimstad vil inspirere andre regioner til å dra i gang tilsvarende arrangementer.
Innlandet FIK har tatt initiativ til ei samling i Bærum Idrettspark søndag 17.desember for veteraner og mastersutøvere fra Oslo, Akershus, Buskerud, Innlandet, Telemark og Østfold.