skjermdump.jpg
De tre beste i kvinneklassen. Skjermdump.

Tredjeplass til Karoline Bjerkeli Grøvdal i New York

Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Tjalve ble nummer tre i United Airlines NYC halvamaraton søndag. Etter en rolig åpning og under tøffe forhold ble tida 1:12.43. Vi oppsummerer friidrettshelga her.

- Totalt sett er jeg veldig godt fornøyd med løpet, sier Karoline til friidrett.no.
Hennes første halvmaraton siden VM i København i 2014 ble en sur opplevelse.
- Da vi startet 07:20 var det tre kuldegrader og vind, sa hun.
Og hvis du har vært i New York vet du hva sur vind betyr.
I tillegg var årets løp i en ny trase tøfferen enn mange hadde trodd.

- Allerede etter fem kilometer, som vi passerte på 18.10, skjønte jeg at dette ikke ville bli et raskt løp og at dette ville handle om plassering. Det var ingen fartsholdere, og ingen som ville ofre seg og ligge foran og ta vind og kulde. De neste fem kilometerne gikk litt i rykk og napp, men med passering 10 km på 35:30 var alle håp om en rask tid definitivt borte, sa hun.
15 kilometer ble passert 52.39.

- Da farta ble skrudd opp rett etter klarte jeg ikke helt å henge på, men jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klarte å hente meg inn til en pallplass på den siste kilometeren etter en stund å ha vært nummer fem.

- Det å bli topp tre her er bra, og jeg hadde mange sterke løpere bak meg. Og som sagt var det veldig motiverende at jeg klarte å komme tilbake mot slutten av løpet. Etter så mange kilometere på asfalt burde de som er bedre vant til slike distanser hatt bedre bein enn meg, sa Karoline.
Resultater

Hoppstevne Leikvang: 
Oda Utsi Onstad fra Norna-Salhus hoppet 2.89 i lengde uten tilløp og var da fire centimeter bak sin norske rekord fra NM tidligere i år. Kristine Moberg fra Os fulgte fint opp med 2.84. I tresteg uten tilløp smalt Utsi Onstad til med 8.61, som vel er det lengste som er hoppet av en norsk kvinne noensinne.

I herreklassen vant diskoskjempen Sven Martin Skagestad fra Norna-Salhus lengde uten tilløp med 3.07, centimeteren bak årsbeste.

Yellow Jacket Invitational: 
Marie-Therese Obst deltok meget gledelig i sin første spydkonkurranse siden 2015. Tjalve-utøveren kastet 46.20, noe som må sies å være et fint resultat i comebacket etter skadetrøbbel. Hennes pers lyder på 57.44, som hun oppnådde som 18-åring i 2014. Deltakerne hadde forøvrig bare fire kast hver i konkurransen og etter dødt i første ble det to kast over 45 meter og så 46.20 for Obst, noe som holdt til en tredjeplass.

Fullstendig resultatliste 

South Alabama Jaguar Classic:
Ivelands Emilie Berge deltok i hele fire øvelser i sin sesongdebut utendørs i helgen. På 100 meter hekk ble hun nummer to med pers 14.21, i lengde ble det seier med 5.64, i kule noterte Berge 10.81 og ble med det nummer 13, mens i spyd ble det 34.44 som eneste gyldige kast og da en syvendeplass.

Baldy Castillo Invitational:
Jon Nerdal fra Norna-Salhus åpnet utendørssesongen i Arizona med å bli nummer tre i slegge med 63.36, som er hans nest beste resultat noensinne og bare 27 centimeter bak pers.

Ellers gikk tradisjonsrike Bamselekene av stabelen i Stangehallen i helgen. Her var det god deltakelse, spesielt i de yngste klassene, og alle resultatene fra det stevnet leser du her.