K2.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Eirik Førde

Sterk sesongdebut av Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal leverte en sterk sesongdebut da hun natt til i dag vant 1500-meteren i Payton Jordan Invitational med tiden 4.10.74. Det er årsbeste i Europa, og verdens tredje beste tid på distansen i år. Oppdatert søndag med flere sterke kastresultater.

- Jeg er godt fornøyd med å vinne, men det gikk litt for sakte midtveis i løpet til at tiden kunne bli bedre, sa Karoline.

Hennes personlige rekord på distansen er 4.09.03.

- Det var mye vind, og jeg konsentrerte meg om å vinne. Dette løpet markerte slutten på en svært vellykket fire ukers treningsleir i høyden, og jeg ser nå frem til sesongen som venter, sa Tjalve-jenta.

Resultater. Verdensstatistikken på 1500 meter i 2017 finner du her.

I det samme stevnet ble Tom Erling Kårbø nummer fem i b-heatet på 3000 meter hinder med 8.46.85.

- Det var godt å få starte med sesongens første hinderløp, selv om det var en tung dag, sa Kårbø.


Resultater.

Nasjonal Kastmønstring:

Flere av landets beste kastere var samlet i vakre Byrkjelo for sesongåpningen der på fredag. Osterøys Sigrid Borge vant oppskriftsmessig spyd for kvinner da hun kastet 55.95m. Resultatet er like bak hennes årsbeste.

Tjalves Marcus Thomsen gjorde en meget sterk kulekonkurranse og støtet 20.19m med 6kg-kulen, som bare er fire cm bak hans norske juniorrekord utendørs. Thomsen går inn som nr. 2 i Europa i juniorklassen denne sesongen.

Marcus Thomsen
Foto: Eirik Førde

Modums Helle Henriksen Hvidsten fortsetter med fine kast i slegge i J16. Denne gangen ble det 57.46m. I J18/19 var Sturlas Berit Stunes Isene bare ti centimeter bak kravet til Junior-EM da hun kastet 45.40m. I U23-klassen kastet Fris Matilde Roe årsbeste 48.90m og hun klarte da kravet til U23-EM.

Sturlas Ola Stunes Isene fikk kastet to kast i diskos, lengstekast på 58.82m før han deretter skadet seg. Det viste at han brakk et bein i foten og må dessverre gå med gips en liten stund. Veldig synd for Isene, som garantert kommer knallsterkt tilbake.

Loggane Open:

Kristiansands Fabian Weinberg kastet strålende 57.20m med 1.5kg-diskosen i Gloppen på søndag og satte med det aldersrekord i G16. Resultatet er pers med nesten fem meter og han er inne som nr. 6 i Europa i U18-klassen i år.

Fris Matilde Roe slo sin årsbeste som hun satte for et par dager siden da hun kastet 49.18m i diskos.

Matilde Roe
Foto: Eirik Førde