TINEWEB.jpg
6000 skoleelever deltok i TINEstafetten på Bislett. Foto: Eirik Førde.

Statsministeren startet rekordstor TINEstafett

Med statsminister Erna Solberg på plass var det duket for en knallstart på årets TINEstafett for de 6000 elevene fra 106 ulike Osloskoler som fikk løpe på Bislett stadion. Sammen med blant andre NFIF-profilene Isabelle Pedersen, Håvard Haukenes og Yngvild Elvemo, var statsministeren med på å skape oppmerksomhet rundt de positive effektene av aktivitet og idrett.

- Fysisk aktivitet er viktig, og når man er barn legges grunnlaget for at man skal fortsette å holde seg i aktivitet når man er voksen. Idrett og sport gir god helse, og det er en viktig investering, sa statsministeren i sin tale til elevene.

Statsminister Erna Solberg skyter i gang TINEstafetten på Bislett. Til venstre for statsministeren ser vi NFIF-president Ketil Tømmernes og konsernsjef i TINE, Hanne Refsholt. Foto: Eirik Førde.

Hun la til at selv om det aller viktigste er å delta, er det litt morsomt å vinne også.

Rekordstafett
Årets stafett hadde rekordmange deltakere, og over 108 000 elever landet rundt ga alt for laget og skolen. I år gikk stafetten av stabelen på samme dag som verdens aktivitetsdag.
TINEstafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund, og er Norges desidert største idrettsmønstring og verdens største stafett, med deltakere fra sjette til niende klasse på 290 arenaer. TINE har vært samarbeidspartner til stafetten fra oppstarten i 1993.

- TINE ønsker å skape bevissthet rundt kosthold og aktivitet for barn i tidlig alder. Stafett er en morsom og enkel måte å få folk i bevegelse. Det også en rimelig aktivitet sammenlignet med mye annet, da man kun trenger et par joggesko og sin egen kropp for å delta. Men ikke minst er det en morsom aktivitet man gjøre sammen med andre. At over hundre tusen elever stiller til start, viser at entusiasmen i aller høyeste grad er til stede, sier konsernsjef i TINE, Hanne Refsholt.

Fra åpningen av TINEstafetten på Bislett. Foto: Eirik Førde.

President Ketil Tømmernes i Norges Friidrettsforbund mener at stafetten er med på å tenne en gnist av interesse for idrett, og er med på å skape de gode øyeblikkene som får opp engasjementet.

- Selv om løpingen selvsagt er i fokus, er også det sosiale aspektet ved arrangementene vel så viktig. Det ser vi her på Bislett Stadion og i resten av landet, når tusener av elever hvert år får en arena til å møtes gjennom aktivitet, sier han.

Idrettsstjernene fikk også konkurrere
Tilstede på Bislett stadion var i tillegg til NFIF sine utøvere også Marit Bjørgen, Kjetil Jansrud, Magnus Abelvik Rød og Tiril Sjåstad Christiansen. De løp ikke stafett, men fikk derimot prøve seg på «kartong-kasting». Isabelle Pedersen gikk av med seieren. Hun mener TINEstafetten er viktig.

- Jeg har løpt stafetten selv, og det gir en god mestringsfølelse uansett om man er veldig interessert i sport og idrett eller ikke. Jeg husker det som veldig gøy å få være med på denne stafetten, sier hekkeløperen.

Også Marit Bjørgen har løpt stafetten, og hun er glad for at TINE tar et samfunnsansvar ovenfor barn og unge med arrangementene.

- Det er en viktig dag, og et viktig bidrag for å få norske elever i aktivitet. Jeg husker at det var veldig stas å løpe, men også en hyggelig og sosial dag, forteller hun.

---

Om TINEstafetten

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring med over 108 000 påmeldte elever fra sjette til niende klassetrinn i 2017. Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver. TINEstafetten arrangeres med noen få unntak den 10. mai, på 290 arenaer rundt om i landet.

Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.