RSA_1.jpg
Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen har i likhet med en rekke andre utøvere reist utenlands på treningsleir, mens innendørssesongen dras i gang i Norge og USA. Foto: Decabild

Smått men godt fra norsk friidrett i 2019

[Oppdatert 13. januar] 2019 er i gang og på denne siden vil vi forsøke å fange opp det som skjer i norske og utenlandske haller - og under åpen himmel. Ezinne Okparaebo åpnet sesongen fint på lørdag og Kristine Moberg var ikke langt bak den norske rekorden i lengde uten tilløp.

13.januar: Eirik Dolve fra Fana åpnet sin innendørssesong i stav med 5.10 med kort tilløp under BT-sprett 2. Unge Fabian Warpe fra Laksevåg hoppet fine 4.70, hvilket er godt over kravet til EYOF for 2003-modellen. Resultater.

12. januar: Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus åpnet sesongen med fine 7.27 på 60 meter i Tyskland lørdag. Tiden er godt under kravet til EM innendørs og foreløpig best i Europa denne innendørssesongen. Tiden er 17 hundredeler bak Okparaebo sin norske rekord og hennes beste sesongåpning siden 2016.

12. januar: Fanas Kristine Moberg viste at fjorårets 2.92 i lengde uten tilløp absolutt ikke var noe blaff da hun hoppet 2.88 og ble kretsmester i øvelsen for Hordaland. Moberg var bare fem centimeter bak den norske rekorden til Oda Utsi Onstad fra i fjor. Osterøys spydkaster Sigrid Borge sikret seg bronsemedalje med perstangering 2.58.

12. januar: Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus ble nummer to i vektkast med 20.43 under Wildcat Invitational og hun kastet da 77 centimeter kortere enn hennes norske bestenotering innendørs og var også litt bak sin sesongbeste på 21.05. Vinneren ble Janee Kassanavold, som gikk på skole med Ingvaldsen i fjor og har 21.81 som pers i vektkast. Resultater.

12. januar: Live Haugstad Hilton deltok i lengde under Ted Nelson Invitational i USA på lørdag. Utøveren fra Bergens Turnforening vant konkurransen med et lengstehopp på 5.92 og hun forbedret da sin årsbeste innendørs med tre centimeter. Videre var bergenseren bare 10 centimeter bak sin innendørspers. Resultater.

11. januar: Matilde Roe fra Fri ble nummer syv i kule med 13.64 i sin sesongåpning under Friday Night Duals, noe som er en forbedring av innendørspersen fra 2016 med 24 centimeter. Resultater.

10. januar: Martin Roe fra Fri støtte 15.61 i kule og hoppet 4.60 i stav under kveldens Kenguru-karusell i Leikvanghallen. - Jeg er god for 4.80, men lang venting etter oppvarming i kald hall ble litt ødeleggende, sa Martin til friidrett.no. 
Neste oppgave for mangekjemperen blir Norna-lekene neste helg.