borge8.jpg
Sigrid Borge. Foto: Eirik Førde

Sigrid Borge sikret seg finaleplass i spyd

På en dag der det er gode muligheter for norsk medalje sikret Sigrid Borge finaleplass i spyd og to karer kom seg videre til semifinale under formiddagsøkten av dag fire under europamesterskapet i friidrett i Berlin.

Nettsiden til mesterskapet 
Resultater 
Friidrett.no samleside
Forhåndsomtale 

Borge taklet presset

Sigrid Borge startet spydkvalifiseringen med 57.35 og måtte øke for å komme seg til finalen. I andre omgang kastet hun litt over 55 meter og tråkket dødt. I siste omgang smalt hun til med 59.55 og da var finaleplassen sikret. Osterøy-kasteren endte totalt på en tiendeplass i kvalifiseringen og er klar for sin første internasjonale seniorfinale.

- Absolutt, det er det jeg liker, svarte Borge på spørsmål fra Knut Skeie Solberg om det var kalkulert dramarturgi.

- Jeg ville gjerne hatt det litt mer safe, men det er positivt at jeg klarer å heve meg i løpet av de tre kastene.

Vukicevic videre på tid

Vladimir Vukicevic løp i det første forsøksheatet på 110 meter hekk. Han ble nummer fem i heatet med 13.67 (+1.8). De fire beste i hvert heat pluss de fire beste tidene gikk til semifinale, slik at Vidar-løperen måtte vente og se om det ble semifinaleplass. Tiden til Vukicevic er ni hundredeler bak hans norske årsbeste og 13 hundredeler bak hans norske rekord. Tiden viste seg å holde veldig greit, han hadde beste tid av de som ikke gikk direkte til semifinale. Vukicevic er nå i sin tredje semifinale på korthekken i EM, han har med andre ord vist fint stabilitet på høyt europeisk nivå siden hans første europamesterskap i Helsinki i 2012.

- Det var midt på treet, skal jeg rangere det fra 1 til 10 var det en femmer, var dommen fra norgesrekordholderen til friidrett.no.

Vladimir Vukicevic. Foto: Eirik Førde

- Jeg kom greit ut og følte at jeg kunne sette i gang motoren mellom den andre og tredje hekken. Jeg klarte det tildels, men så mistet jeg momentum litt og det skjedde også på den åttende hekken.

- Jeg merket at den fundamentale er sykt bra, så nå er det bare å senke skuldrene nå som det verste er over og nå kan jeg slappe av, sa medaljevinneren fra U20-VM i 2010. Det er med andre ord bare å glede seg til semifinalene fra i morgen kl. 19:10.

To Ull/Kisa-løpere på 800 meter

Thomas Roth ble nummer fire i andre forsøksheat på 800 meter med 1.46.70, snaue sekundet bak hans pers. De tre beste pluss de fire beste tidene gikk til semifinale og etter to heat hadde Roth best tid av de som ikke var direktekvalifisert. Ingen av utøverne i de to siste heatene som ikke kvalifiserte seg direkte løp fortere enn Roth, slik at han er klar for semifinale som den syvende raskeste i forsøket.

Roth gjør seg klar til start. Foto: Eirik Førde

Roth la seg fint plassert i tredjeposisjon på førsterunden som ble unnagjort på 51.7, godt foran det første heatet. Han avanserte til andreplass da 400 meter gjenstod og var i tet etter 600 meter. På oppløpet ble det litt tungt og han måtte se tre løpere forbi. 

- Det var egentlig et greit løp, men kanskje litt mye jobbing mellom 500 meter og 600 meter. Jeg begynte å kjenne at det gikk såpass sakte at jeg var redd for å bli "bokset" inne bakfra, så jeg vet ikke om jeg kunne gjort så mye annerledes, var Roth sin forklaring om løpet.

- Jeg skulle være offensiv og ligge i midten eller foran det. Jeg løp maks på slutten, men det var litt igjen å gå på tidligere i løpet, sa EM-finalisten fra 2012 til friidrett.no.

Markus Einan stilte i det fjerde og siste forsøksheatet. Han tok kommandoen i sin internasjonale seniormesterskapsdebut og passerte førsterunden i tet på 52.2. Det ble tungt på slutten og han ble nummer åtte i heatet med 1.48.55 og han røk da ut. Tiden er hans femte beste noensinne, imponerende med tanke på at han gjorde hele løpet selv. Han ble forøvrig nummer 25 totalt.

Einan i tet. Foto: Eirik Førde