Borge, foto Morten Olsen.jpg
Sigrid poserer foran resultattavlen. Foto: Morten Olsen

Sigrid Borge klarte VM-kravet

På tross av litt dårlig vær var det flere sterke resultater under årets første Norsk Tipping Norwegian Grand Prix i Kristiansand. Sigrid Borge smalt til med et fantastisk spydkast som kvalifiserte henne for VM, mens flere av våre lovende kvinnelige sprintere oppnådde sterke tider.

- Litt uventa, men gud kor deilig, var dommen fra Sigrid Borge etter at hun satt tonen for aftenen da hun smalt til med fantastiske 61.72m i spyd i første omgang. Dette er en forbedring av hennes pers med drøye meteren, norsk U23-rekord og ikke minst over VM-kravet på 61.40. Osterøy-kasteren ble da syvende norske utøver som har klart kravet til mesterskapet i London.

 

Sigrid Borge i tilløpet. Foto: Morten Olsen
 

Borge er oppe som nummer tre i Europa i U23-klassen i år og det kan da bli spennende om hun stiller i U23-EM senere i sommer. Da kalenderen viste februar 2016 hadde hun forøvrig 55.92 som pers, Borge har med andre ord hatt en strålende fremgang de siste årene under Helga Reigstads ledelse.

 

Borge fikk naturligvis sjekken på kr. 5000,- for beste kvinnelige prestasjon i stevnet. Beste mannlige prestasjon var Joachim Sandberg, mens Agathe Holtan Wathne og Mike Lubsen stod for nest beste prestasjoner, mens nederst på pallen var Emily Rose Norum og Andreas Roth.

 


Fra venstre: Agathe Holtan Wathne, Mike Lubsen, Sigrid Borge, Joachim Sandberg og Andreas Roth. Ikke tilstede: Emily Rose Norum. Foto: Morten Olsen

 

Fine sprinttider

 

Sørilds Ingvild Meinseth vant 100m på 11.94. Dette er årsbeste for sørlendingen og hun klarte med dette kravet til Junior-EM. Også fin løping av toer Ida Eikeng, Urædd, med 12.12.

 

Josefine Tomine Eriksen. Foto: Morten Olsen
 

Det ble en spennende duell mellom Larviks Josefine Tomine Eriksen og canadiske Audrey-Jean Baptiste på 400m. Eriksen gikk seirende ut av duellen med årsbeste 55.56. Tiden er under kravet til Junior-EM og hun er inne på en delt sjetteplass i Norge gjennom alle tider i J17.

 

Joachim Sandberg, Sandnes, vant 200m på årsbeste 21.34. Skjalgs Mike Lubsen ble nummer to på 21.70. Her var det gledelig å se Sandbergs klubbkompis Even Meinseth i sitt andre løp etter å ha kommet tilbake fra skadeproblemer. Bronsevinneren fra Junior-EM for et par år siden ble nummer tre på 21.79 og kravet til U23-EM på 21.45 er absolutt innen rekkevidde.

 


Fra venstre: Even Meinseth, Mike Lubsen og Joachim Sandberg. Foto: Morten Olsen

 

God hekkeløping

 

Agathe Holtan Wathne, Sandnes, fortsetter å prestere fint på 100m hekk. Som ensom svale løp hun inn til 13.75, som bare er hundredelet bak persen hun satte i fjor. Med bedre motstand ryker nok persen i løpet av sommeren.

 

Steinkjers Emily Rose Norum vant 400m hekk på 60.04. Hun var da 73 hundredeler foran toer Nora Kollerød Wold, Fredrikstad. Wold var da bare to hundredeler bak kravet til U23-EM. Marie Skjæggestad, Tyrving, klarte kravet til Junior-EM da hun ble tredje kvinne i mål på tiden 60.85. Med denne tiden er Skjæggestad nummer 15 i Norge gjennom alle tider i J18.

 

Meget jevn 800m

 

Ull/Kisas Andreas Roth vant 400m på 48.36, hans beste tid på distansen på et par år. På herrenes 800m ble det meget jevnt og Gulars Sondre Dingsør gikk seirende ut av duellen med Tyrvings Didrik Hexeberg Warlo, 1.53.40 mot 1.53.42.

 

Sondre Dingsør (til venstre) får akkurat kastet seg foran Didrik Hexeberg Warlo. Foto: Morten Olsen
 

Askers Christine Næss vant 5000m på 17.40.83 i det som var hennes debut på distansen på bane. Næss, som løper i 17-årsklassen, er inne som nummer syv i den klassen gjennom alle tider.

 

Vågs Ida Marcussen konkurrerte på hjemmebane for første gang på mange år og fikk med seg en seier i lengde med 5.62m.

 

Fullstendig resultatliste