Bislett 705.jpg
Blir det mer Bislett-jubel i 2018 for Jakob Ingebrigtsen og Steinar Hoen? Foto: Eirik Førde.

Oslo Bislett Games blir norskere enn noen gang

I dag ble øvelsesutvalget for neste års IAAF Diamond League-stevner presentert, og det er ingen tvil om at Bislett-general Steinar Hoen har forhandlet seg frem til en rekke vinnerkort. Spenn fast sikkerhetsselene og bli med på Steinars drøm om en norsk jubelkveld på Bislett torsdag 7. juni.

- Jeg føler vi har fått til det meste av det vi ønsket oss, sier Hoen – som snart begynner jobben med å kontraktfeste de norske utøverne og bygge felt rundt disse.
- Får vi til alt kan det bli en kveld for historiebøkene, sier den tidligere høydehopperen som serverer denne øvelsesmenyen – og sine norske planer.

For kvinnene blir øvelsene 100 meter, 400 meter, 800 meter, 100 meter hekk, 400 meter hekk, 3000 meter hinder, tresteg, stav og spyd.
- Med unntak av korthekken er alt Diamond League-øvelser, sier Hoen, som dermed serverer utøveren som Ezinne Okparaebo, Isabelle Pedersen, Amalie Iuel, Line Kloster, Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sigrid Borge en unik mulighet til å vise seg frem på hjemmebane.

På herresiden er det om mulig enda mer spektakulært, med 200 meter, 1500 meter U20, en engelsk mil, 10000 meter, 400 meter hekk, høyde og diskos – i tillegg til kule som skal arrangeres kvelden før i Oslo sentrum.
Med unntak av U20 1500-meteren og 10000-meteren er alt DL-øvelser.
- Karsten Warholm blir naturlig vis det store trekkplasteret, men det ligger mange muligheter her, sier Hoen.
- I fjor hadde vi mile for Jakob Ingebrigtsen og 1500 meter for Filip. I år blir det motsatt, og i tillegg er jo Henrik tilbake og kan stille på drømmemilen mot Filip.
Jonathan Quarcoo, Sven Martin Skagestad, Markus Thomsen og kanskje Sondre Norstad Moen er andre som får muligheten.

Av internasjonale utøvere så håper han selvfølgelig at den nye stadionrekord-holderen Mutaz Barshim, som hoppet 2.38 i 2017, kommer tilbake til Bislett og kanskje blir den første til å hoppe 2.40 på norsk jord.

Nytt for kommende sesong er også det faktum at 400 meter hekk, både for menn og kvinner, stiger i gradene i DL-sirkuset fra å være øvelse i fem til nå syv stevner.
- Blant arrangørene er det stor interesse for denne øvelsen, og det gjør jo at Karsten og forhåpentligvis også Amalie år flere muligheter til å vise seg frem, sier han.

Med forøvelser, hovedøvelser og denne norske profilen er det bare å krysse av dagen og kjøpe billetter før det er for sent.
- Vi har et aldri så lite «Black Friday» i morgen, sier Hoen – som gir signaler om at det kan lønne seg å følge med på Facebook-siden til stevnet denne dagen.

Hvilke øvelser arrangeres hvor i IAAF Diamond League i 2018.

Hvilke øvelser inneholder hvert stevne i IAAF Diamond League i 2018.

Veien til finalen i IAAF Diamond League 2018.