dolve.jpg
Eirik Dolve. Foto: Eirik Førde

Nyhetsglimt fra friidrett i inn- og utland

På denne siden vil vi presentere store og små nyhetsglimt fra friidretten i inn- og utland.

Vi kommer naturligvis til å fortsette med våre forhåndssaker før hver helg og vår gjennomgang av det som har skjedd i helgene, men her vil du finne ting som nødvendigvis ikke fanges opp av disse eller ligger litt lenger frem i tid.

Siste nytt fra det europeiske forbundet finner du her, mens du finner siste nytt fra det internasjonale forbundet her.

Mandag 19. februar:
Fantastiske resultater i det amerikanske innendørsmesterskapet: Christian Coleman med 6.34 på 60 meter. Les om mesterskapet her
Du kan også lese omtale fra det sveitsiske,  tyske og britiske innendørsmesterskapet, samt Balkan Indoor Games.
I det svenske innendørsmesterskapet satte Khaddi Sagnia verdensårsbeste i lengde med 6.85. Les alt om det svenske mesterskapet her.

Lørdag 3. februar: Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus forberet sin årsbeste på 60-meter til 7.17 da hun ble nummer fem under Indoor Meeting i Karlsruhe. Se referat fra stevnet her og komplett resultatliste her.

Torsdag 1. februar: Lillehammer-sprinteren Michael Rosenberg har bestemt seg for å legge opp med umiddelbar virkning. - Jeg tror mine beste resultater er bak meg sier 28-åringen, som dermed blir stående med 6.75 og 10.61 som karrierebeste, til lokalavisa Østlendingen.

Mandag 29. januar: Samuel Tefera fra Etiopia satte lørdag ny U20-rekord innendørs på 1500 meter med 3.36.05. Han blir en hard konkurrent for Jakob Ingebrigtsen. Les mer om løpet og den internasjonale innendørshelga her.

Fredag 26. januar: Syv etiopiske herreløpere under 2:05 på maraton i Standard Chartered Dubai Marathon i dag. Fire etiopiske kvinneløpere under 2:20 og ytterligere to på 2:20. Se referat her.

Onsdag 24.1: Eirik Dolve fra Fana imponerte med 5.56 i stav i Tartu i Estland i kveld. Dette var ny personlig rekord innendørs og over kravet til sommerens EM i Berlin. Du kan se hoppet på Fana IL sin Facebook-side.

Onsdag 24.1: Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Tjalve bekrefter at hun planlegger å løpe halvmaraton i New York 18. mars i det som kan bli et veldig spennende løp. Karoline planlegger ingen konkurranser før dette.