Brynemo.jpg
Norsk Friidrett sørger over tapet av Einar Brynemo. Her er han sammen med Beatrice Nedbereg Llano og Helene Sofie Ingvaldsen. Foto: Ragnfrid Nedberge Llano. Gjengitt med tillatelse.

Norsk Friidrett er i sorg - Einar Brynemo er død

Norsk Friidrett er i sorg etter at nyheten har nådd oss om at Einar Brynemo har gått bort, 71 år gammel. Vi har mistet en av våre store trenerkapasiteter, og våre tanker går i dag til familien. Norsk Friidrett ønsker å minnes Einar med dette minneordet, skrevet av leder av rekrutteringslandslaget i kast Thomas Rosvold.

Einar Brynemo begraves fra Sannidal kirke fredag 27. juli klokken 13:00.

MINNEORD EINAR BRYNEMO (1947-2018)

Det er med tungt hjerte vi har mottatt budskapet om Einar Brynemo sin bortgang.
Einar Brynemo har virket som landslagstrener i kast i flere omganger, med slegge som sin spesialitet.
I 2005 opprettet Norges Friidrettsforbund Løftprosjektet i kast som i dag er kjent som Rekrutteringslandslaget.
Einar har i hele perioden frem til i fjor vært fagansvarlig for slegge på Rekrutteringslandslaget, og har vært en sterk bidragsyter til en ny renessanse for sleggekast i Norge de siste ti årene. Einar har trent mange av de beste slegge- og diskos-kasterne her hjemme, og i tillegg bidratt til en flott utvikling på juniorsiden.
I 2011 satte Mona Holm nordisk rekord i slegge med 70.43 og fikk kongepokalen under NM på Byrkjelo.
Samme år satte Eivind Henriksen en av sin mange norske rekorder i slegge med 75.59. Den tidligere rekorden på 74.46 var satt av Richard Olsen, som Einar også var trener for, i 1980.
Einar var forbundstrener i 1971 og virket i trenergjerningen helt frem til 2017, noe som viser en utrolig kontinuitet.
I 2012 fikk med Einar med seg London-OL som trener når Eivind Henriksen fikk en flott 13. plass.
Eivind har trent med Einar helt siden Løftprosjektet ble etablert i 2005. I tillegg har Einar sammen med lokale trenere vært en sterk bidragsyter til de fine internasjonale resultatene på ungdoms- og junior-siden de siste årene. Det toppet seg med at Beatrice Nedberge Llano ble verdensmester for junior i 2016.
Jeg ble først kjent med Einar som aktiv på 1980-tallet, og var en av mange som hadde gleden av å delta på treningssamlinger og oppleve gjestfriheten hjemme hos Einar og Anne Ma i Kragerø.
Siden 2005 har vi hatt et flott samarbeid som trenerkolleger, og jeg har satt stor pris på Einar sin utrettelige innsats for å hjelpe flere generasjoner norske kastere og løfte kompetansen blant gode trenerkolleger.
Alle opplevde Einar som åpen og inkluderende og spesielt flink til å dele sin kunnskap med alle som tok kontakt.
På vegne av trenerkolleger og alle de dyktige kasterne som har vært en del av Rekrutteringslandslaget ønsker jeg å uttrykke vår dype takknemlighet.