nfif-logo-705x405.jpg

Norges tropp til innendørs-EM i Torun

Norges Friidrettsforbund har tatt ut følgende utøvere til årets innendørs-EM, som arrangeres i polske Torun fra 4. til 7. mars.

Kvinner:
Helene Rønningen, IL Tyrving, 60 meter.
Henriette Jæger, Aremark IF, 400 meter og femkamp.
Hedda Hynne, IK Tjalve, 800 meter.
Andrea Rooth, Lambertseter IF, 60 meter hekk.

Menn:
Even Meinseth, IL Gular, 60 meter.
Jacob Vaula, IL Gular, 60 meter.
Mathias Hove Johansen, IL Skjalg, 60 meter.
Tobias Grønstad, IK Tjalve, 800 meter.
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL, 1500 meter og 3000 meter.
Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL, 1500 meter og 3000 meter.
Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa IL, 1500 meter.
Narve Gilje Nordås, Sandnes IL, 3000 meter.
Bjørnar Lillefosse, IL Gular, 3000 meter (hjemmeværende reserve).
Vladimir Vukicevic, SK Vidar, 60 meter hekk.
Sondre Guttormsen, SK Vidar, stav.
Marcus Thomsen, IK Tjalve, kule.

- Vi har valgt å melde på Bjørnar Lillefosse som fjerde løper på 3000 meter, men han vil være hjemmeværende reserve, sier sportssjef Erlend Slokvik.
- I tillegg er Henriette Jæger påmeldt på både 400 meter og femkamp. Det er en umulig dobling, men det åpner for å avklare senere hvilken øvelse hun stiller i.
- Når det gjelder Andrea Rooth så har hun ikke klart EA sitt krav, men i henhold til regelverket kan vi melde på en utøver pr øvelse som ikke har klart dette og så er det opp til EA å avgjøre. Men i så måte er hennes deltakelse noe usikker, sier han.

- Norges Friidrettsforbund har i etterkant av at Karsten Warholm tirsdag kunngjorde at han valgte å droppe mesterskapet, blant annet med bakgrunn i at han og apparatet rundt ham mener at «risikoen er større enn gevinsten», fått flere henvendelser relatert til om det er trygt for norske utøvere å delta i Torun, fortsetter Slokvik.
Med bakgrunn i den smittevern-protokollen arrangøren har presentert, og basert på erfaringer fra andre stevner i Europa denne vinteren, mener vi i det sportslige apparatet og vårt medisinske støtteapparat at det er forsvarlig å sende norske utøvere til Polen. I motsatt fall ville vi naturligvis ikke gjort dette, sier han.