logosandnes.jpg

Norge og Sandnes er tildelt ETCH i 2019

Det europeiske friidrettsforbundet EA tildelte fredag morgen Norge og Sandnes IL European Team Championships First League (EM For landslag) for 2019. Denne store friidrettsbegivenheten finner sted i brødrene Ingebrigtsens hjemby helga 9. til 11. august.

- Dette blir utrolig morsomt, og vi ser frem mot at våre beste utøvere av begge kjønn skal kjempe mot utøvere fra noen av de fremste friidrettsnasjonene i Europa på hjemmebane, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor, i en kommentar.
- Selv om dette er nest høyeste nivå i nasjonskonkurransen blir nivået høyt, sier han videre.

I utgangspunktet er Norges motstandere Hviterussland, Belgia, Ungarn, Irland, Litauen, Nederland, Portugal, Romania, Slovakia og Tyrkia.
- Men skulle det internasjonale friidrettsforbundet IAAF senere i år beslutte at Russland får komme tilbake i den internasjonale friidretten er det besluttet at de også skal delta i Sandnes, sier Hildeskor.

Både Hviterussland og Nederland var poengmessig blant de ti beste nasjonene under EM i Berlin i sommer, mens Norge kom på en ellevteplass.

- Russland kan nok bli vanskelige å slå om de skulle komme med, men en slik konkurranse med en deltaker fra hver nasjon i hver øvelse er noe som for øyeblikket passer Norsk Friidrett veldig bra. Målsettingen må bli å være med å kjempe om seieren, avslutter han.

- For oss i Sandnes IL er dette en unik mulighet til å profilere friidrett på et meget høyt nivå ut i regionen, sier daglig leder i Sandnes IL, Geir Eikeskog – som også understreker at en rekke andre lokale lag vil bli trukket inn i arrangementet.
- Det har vært mange store arrangementer i regionen, men dette er definitivt ett av de største – og vi gleder oss enormt, sier han.

- Som vertsby er sikre på at vi vil kunne levere et arrangement av høy kvalitet, og ønsker friidrettsutøvere fra Europa velkommen til Sandnes og regionen i august 2019, sier Sandnes sin ordfører Stanley Wirak i en kommentar.