1terrnor.jpg
Med gull til Ørjan Grønnevig, og Marius Vedvik på bronseplass, ble det en knallavslutning på lørdagens nordiske mesterskap i terrengløp.

Knallsterk norsk innsats i terreng-nordisk

Med fire gull-, to sølv- og tre bronsemedaljer ble det en god norsk dag under lørdagens nordiske mesterskap i terrengløp. Ørjan Grønnevig og Christine Næss sto for våre individuelle gullmedaljer.

 

Gull opp og i mente på Christine Næss i lørdagens nordiske mesterskap. De norske jentene tapetserte pallen!

Og med laggull både for kvinner junior og menn senior sammen med individuell sølvmedalje til Stian Aarvik i menn junior hvor det også ble lagsølv, sammen med bronsen til Marius Vedvik, ble det mye å glede seg over for den nye sportssjefen, Håvard Tjørhom. Vittige tunger var tidlig ute med beskjed om at straks underlaget kunne minne om Håvards gamle arbeidsplass, var saken i orden!

- Tøffe løyper der alle våre gjorde en kjempeinnsats, ikke minst Ørjan gjør en god jobb, meldte sportssjefen, som ga beskjed om at han må gå noen runder «med sine nærmeste» hva angår lag for menn senior til neste måneds EM i Italia.

Historien fortsetter under bildene

Stine fører an midtveis, med Christine og Mariann hakk i hæl. Og med laggull, ble det en topp dag for de tre juniorene.

Knallstart av juniorjentene

Innerst inne visste vi at vi hadde medaljehåp i åpningsklassen, men at trioen Christine Næss, Stine Wangberg og Marianne Roe skulle «tapetsere pallen», lå et godt stykke utenfor selv de villeste forventningene.

Stine la seg godt fremme i åpningen på de 4,5 kilometerne som sto på menyen for de yngste jentene. De to andre var også våkent med og hadde skaffet seg en god luke til konkurrentene da de kom frem til sisterunden. Der dro Christine i vei med en langspurt som ingen av de andre hadde noe å svare med.

- Jeg trodde ikke jeg skulle greie det, men så merket jeg at jeg hadde mye mer inne, kom det fornøyd fra Christine, om akkurat nå er kjempeglad for at foreldrene har spandert en egen tredemølle hjemme i Asker.

- Hadde dere lagt opp en taktikk?

- Nei, ikke noe annet enn at vi var enige om å kjøre hardt fra start. Selv var jeg også påpasselig med å kjøre hardt i utforbakkene, for det var der jeg tapte for Stine i NM i Rindal for en måned siden. Og dette ble jo et nytt NM. Fleipet den glade vinneren.

Stine var den som tok føringene på de to første rundene og gjorde en solid jobb med å holde farten oppe.

PS:

Christine Næss har lagt opp som fotballspiller, heretter er hun «best uten ball»!

Historien fortsetter under bildene

Over: Tre glade sølvgutter i juniorklassen. Under Stiar Aarevik i aksjon ute i skogen. Nederst bronselaget i kvinner senior, fra venste Anne, Maria og Lena.

Sølvet smakte godt

I menn junior var det ingen som kunne true dansken Kristian Holm Jensen, men med sølv til Stian Aarvik og Simen Halle Haugen inn til bronsen etter en tøff kamp på de siste 300 meterne, ble det både i pose og sekk for våre: Sølv i lagkampen hvor triatleten Birk N. Skogland gjorde manns jobb med sin åttende plass.

- Jeg hadde jo håpet det skulle være mulig å holde kontakten med dansken, men når det ikke gikk, er jeg fornøyd med sølvet, sa Stian.

- Fornøyd med å løpe på dette vinterlige underlaget?

- Ja, det var jo utfordrende, men jeg likte det!

Fougberg var suveren

Som ventet ble svenske Charlotta Fougberg for sterk i kvinner senior. Ikke bare for sterk, men totalt suveren der hun var et hav av tid foran to finner. Svensken imponerte virkelig der hun kunne løpe uten å bli utfordret av noen på de 7.5 kilometerne.

Lena Selen ble best av våre på 6. plass med regjerende norgesmester Maria Wågan på plassen bak. Sammen med Anne Nevin, ble det lagbronse til Norge.

Historien fortsetter under bildene

Ørjan Grønnevig signaliserer gull i nordisk mesterskap. Under de fire fornøyde karene med laggullet, og nederst har Marius Vedvik avgjort kampen om bronsen i sin favør.

Avslutning med stil

Lørdagen ute i terrenget et par kilometer fra Kristiansand sentrum, fikk en stilfull avslutning med gull til Ørjan Grønnevig og Marius Vedvik inn til bronsen, som han måtte slåss for på de siste 200 meterne.

I løpets innledende fase dreide deg seg om Ørjans kamp med svenske David Nilsson, men halvveis hadde svensken fått nok og takket for følget. I mål var differansen 14 sekunder.

- Planen var å åpne hardt, for jeg visste at jeg var i god form, forklarte Ørjan vel i mål. – Jeg likte løypa, fortsatte rogalendingen som syntes det hadde vært spennende å løpe på sne.

- Jeg har ikke hatt all verden til sesong, så denne seieren smakte ekstra godt. Faktisk vil jeg si at dette løpet reddet hele sesongen min. Ja, du kan godt skrive at dette var en kjempefin start på enste sesong, sa Ørjan, Nå håper han på at det blir en plass til ham på EM-laget.

Men der er det sportssjefen som har det siste og avgjørende ordet, selv om Ørjan neppe har svekket sine aksjer.

Alle resultater

 på www.krsnordic.no

Strålende avslutning på nordisk mesterskap i Kristiansand for Ørjan Grønnevig med to gull og håp om en plass i EM-troppen.