Terreng1NMstafett2016 009 - Kopi.JPG
Ingrid Folvik stormer inn til stafett-gull og blir tatt i mot av en jublende lagvenninne, Eli Anne Dvergsdal.

Stafett-gull til Gular og Sandnes

En feiende flott spurt av Jakob Ingebrigtsen sendte stafettgullet over kommunegrensen til Sandnes. I dameklassen var Gulars duo helt suveren.

 

Over tre glade medaljevinnere i kvinneklassen. Fra venstre Strindheims Anette Brocks Hagen og Anniken Amos Ruud, deretter Gulars vinnere, Eli Anne Dvergsdal og Ingrid Folvik, og til høyre Namdals bronsejenter, Tonje Holan Marstein og Maria Sagnes Wågan. Under er det seierspallen etter herrestafetten, med Gulars Per Svela og Bjørnar Lillefosse til venstre, Sandnes-duoen Narve Gilje Nordås og Jakob Ingebrigtsen i midten, og Orions Petter Myhr og Sigurd Ruud Skjeseth til høyre.

Og etterpå kunne vinnerne ikke få fullrost denne stafettmodellen, som ble innført etter tinget i fjor og fikk sin debut på Ås. Nå sender alle i «familien» takkens tanker til Haugesund IL og Tony Liestøl som serverte forslaget om å bytte ut den utskjelte kretsstafetten med klubbvarianten der to løpere gjennomfører 1000 meter hver tre ganger.

- Vi kommer fra håndball og fotball og har savnet en lagvariant i friidrett, innrømmet Gulars Eli Anne Dvergsdal. Sammen med Ingrid Folvik raste bergenslaget fra konkurrentene så å si på direkten. I mål skilte det nesten minuttet bakover til Strindheim ved Anette Brocks Hagen og Anniken Amus Ruud til enorm glede for trener Arnfinn Ofstad. Namdal med Tonje Holtan Marstein og Maria Sagnes Wågan kapret bronsen, men frem til Gular skilte det 1.21,5.

Dedikerte utøvere

- Det er lenge siden jeg har hatt to så dedikerte utøvere, skrøt Gular-trener Arne Risa. Han har det bare gøy på dager som denne og tilsto at han nå jobber «to år på overtid». Derfor tar veteranen to år til!

- Dette var også en skikkelig flott intervalløkt, mente motbakkespesialisten Dvergsdal og viste til tre tusenmetere med bare noen minutters pause.

- Jeg så allerede på den første runden konkurrenter, ikke minst yngre konkurrenter, som var litt for ivrige i starten og raste avgårde. Det var mange som fikk svi for vel optimistisk åpning.

- Dessuten er det, som sagt, artig å spille på lag, gjentok Folvik og viste til sin erfaring fra håndballbanen.

Nå er det flere enn de to Gular-jentene som har en bønn til fremtidige arrangører av terrengstafett:

- Gi oss en mix-stafett, med enten en av hvert kjønn eller to av hvert kjønn på lag. Da får vi en perfekt stafett!

Eli Anne overlater stafettpinnen til Ingrid for siste gang. Under: Jakob Ingebrigtsen over mål til stafett-gull, med Gulars Lillefosse i halsende ni tiendedeler bak.

Og så var det en Ingebrigtsen, da…

Herrestafetten åpnet med de antatt sterkeste lagene til tet. På rekke og rad lå de der, Gneist, Gular, Kristiansand, Sandnes og til slutt kom også Orion opp.

Det ble tidlig klart at det ville gå mot en sluttduell mellom Gulars Bjørnar Lillefosse og Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes. For på de andre strekkene avslørte Gulars Per Svela at han hadde taket på Narve Gilje Nordås, men hver gang Jakob overtok pinnen, var han snart ajour.

Da de to vekslet for siste gang, anså de aller fleste at Gular hadde avgjort, får nå var luken nærmere femti meter.

Men så var det denne Ingebrigtsen, da.

Ut på den siste 500 meters sløyfen hadde Jakob for alvor fått los og troen på at det umulige plutselig var høyst mulig:

- Jeg hadde det gøy! Jeg var hissig på å få tatt ham igjen, og merket at jeg hadde taket på ham på den første runden. Jeg så muligheten på toppen av den siste bakken ut på en lang slette, og det var en veldig god følelse.

Husbygging i stedet for seiersfest

15-åringen var virkelig breial etter målpasseringen, der pappa Gjert la seg ned og knyttet skoene av sønnen.

- Hvem er Henrik og Filip, fleipet friidrett.no til Jakob, som kjapt parerte med:

- Det er to av treningskameratene mine!

- Det luktet svidd av den sisterunden, kommenterte Gjert fornøyd og mente det hadde vært en alle tiders «syreøkt» for løperne.

- Nå blir det fakkeltog og skolemusikk i Sandnes i kveld?

- Nei, det blir husbygging! Ingen fest, sa Gjert Ingebrigtsen og viste til at familien, som store deler av det TV-tittende Norge har kunnet glede seg over, søndag kveld samler kollektivet til husbygging for storebror Kristoffer.

Et NM-gull er nærmest blitt en vanlig dag på jobben der i gården. Familien er viktigere.

Til slutt til Skjalg:

Vel blåst! Ikke minst var gjennomføringen i vekslingsområdet eksemplarisk uten noen form for trafikkaos. 15 fullførende damelag og 25 på herresiden tyder på at denne form for stafett allerede et blitt en hit.

Link til resultatene:

http://live.eqtiming.no/23224#

Og etterpå litt faderlig omtanke. Pappa Gjert snører skoene av Jakob etter endt dyst. Under veksler Sandnes for siste gang. Nederst Gular-trener Arne Risa med sine dedikerte utøvere, Ingrid Folvik og Eli Anne Dvergsdal. De to stilte for anledning med sorte hjerter på kinnet, og hevdet det var for å symbolisere at de savner Marius Vedvik i hans skadefravær!