Kristiansand 705x405.jpg

Klart for årets første NGP i Kristiansand

Klokken 17:15 i dag går startskuddet for årets første stevne i Norsk Tipping Norwegian Grand Prix i Kristiansand. Her kan du holde deg oppdatert.

Program med tidsskjema Norsk Tipping Norwegian Grand Prix Kristiansand.

Startlister Norsk Tipping Norwegian Grand Prix Kristiansand.

Link til resultater.

Dessverre streames ikke stevnet, men vi kommer tilbake med referat etter stevnet. Følg oss også på vår Facebook-side.

- Fjorårets innføring av pengepremier til de seks beste sammenlagt for menn og kvinner ble en umiddelbar suksess, og dette videreføres i år, sier prosjektleder for Norsk Tipping Norwegian Grand Prix, Dag Kåshagen.

I 2016 var det Line Kloster og Karsten Warholm som stakk av med de to gjeveste premiesjekkene på 20 000 kroner hver.
- Norsk Tipping Norwegian Grand Prix fortsetter selvsagt med premiering til de seks beste også i år. I tillegg til 20 000 kroner til hver av sammenlagtvinnerne for menn og kvinner blir det 10 000 kroner for andreplass, 6000 kroner for tredjeplass og 2000 kroner for fjerde, femte og sjetteplass, sier han.
Sjekkene deles ut på Hamar i avslutningsstevnet 16. august. Det er IAAF sin internasjonale poengtabell som er grunnlaget for poengutregningen. Sammenlagtpremiene kan kun vinnes av medlemmer av Norske klubber.

Premiering i enkeltstevnene
Nytt av året er at det innføres pengepremier også i enkeltstevnene. Fordelingen er 5000 kroner til beste resultat oppnådd i hvert stevne, 3000 kroner til nest beste resultat og 2000 kroner til tredje beste resultat, både for menn og kvinner.  Også dette oppnådd etter IAAF sin internasjonale poengtabell.
Disse premiene kan vinnes av alle deltagerne i alle tre stevene.

Tyrving arrangerer det andre stevnet
Tjalve har som kjent trukket seg som arrangør av det andre stevnet, og Tyrving har steppet inn på kort varsel. Dette stevnet blir da arrangert 17. juni (noen øvelser går fredag 16. juni) under Tyrvinglekene, og blir et selvfølgelig høydepunkt under årets Tyrvingleker lørdag kveld. Alle deltagerne i Tyrvinglekene får selvsagt gratis inngang. Det blir samme øvelsesutvalg som opprinnelig planlagt, men noen av øvelsene blir arrangert tidligere på dagen under Tyrvinglekene og som sagt noen øvelser vil også gå fredag.

- Tyrving har jo svært lang og god erfaring i å arrangere store stevner, de har en bunnsolid stab og alt er jo på plass i og med at arrangementet vil foregå samme helg som Tyrvinglekene, sier Kåshagen.

For deltagerne blir det jo en svært kompakt periode som innledes med det første Norwegian Grand Prix-stevnet i Kristiansand 7. juni, og avsluttes med NGP-stevnet på Nadderud ti dager senere. Mellom disse to stevnene ligger også  Florø Friidrettsfestival og Oslo Bislett Games.

- Under åpningsstevnet i Kristiansand vil det også være mulig å kvalifisere seg for nasjonale forøvelser til Oslo Bislett Games. Det er bare å prikke inn toppformen, avslutter Kåshagen.

Se mer om øvelsesutvalg, premiering og påmelding her:  https://www.friidrett.no/toppidrett/elitestevner/