Narve Gilje Nordås vinner 1500-meteren foran Mats Hauge. Begge løp under 3:40. Foto: Eirik Førde.

Meget sterk løping på Bislett torsdag kveld

Under BUL og Tjalve sitt stevne på ærverdige Bislett stadion torsdag kveld ble det løpt strålende. Narve Gilje Nordås og Mats Hauge løp sub 3:40 på 1500 meter for første gang, Linn Oppegaard løp bunnsolid på 400 meter og det ble også gode tider på 800 meter og 3000 meter. Alt om stevnet finner du her.

Narve Gilje Nordås fortsatte sin strålende løping da han vant 1500 meter under BULs og Tjalves løpestevne på Bislett torsdag kveld. Sandnes-karen løp inn til 3:39.15 og forbedret med det sin personlige rekord fra Norgeslekene med drøye to sekunder. Han løp seg inn som nummer 14 i Norge gjennom alle tider. Enda en rogalending kom seg under den magiske 3:40-grensen for første gang, Gulars Mats Hauge ble nummer to på 3:39.69. Hauge er da nummer 18 i Norge på distansen gjennom alle tider. Det er ikke ofte to nordmenn som ikke har navn Ingebrigtsen til etternavn har løpt sub 3:40 på samme stevnet i Norge. Sist det skjedde var såvidt jeg kan se 02. juli 1988, da Espen Borge løp på 3:38.80 og Ove Talsnes satte klubbrekord i Gular med 3:39.25.

Kravet til avlyste EM i Paris var forøvrig på 3:39.50, en tid tre løpere fra Sandnes har løpt under i år, mens Henrik Ingebrigtsen ikke har løpt distansen i år og Mats Hauge er like bak. Det er med andre ord imponerende nivå på rogalandsk 1500 meter-løping for tiden.

Bak de to leverte også Jacob Boutera fra Gular og Moa Abounnachat Bollerød fra Sem gode løp med 3:41.08 og 3:43.08. Sistnevnte var drøye sekundet bak pers, mens Boutera perset med drøye sekundet.

Hele åtte mann sub 8:00

Det ble løpt strålende også på 3000 meter, som avsluttet stevnet. Det ble et durabelig spurtoppgjør om seieren der Tjalves Ferdinand Kvan Edman vant på 7:54.29, to hundredeler foran klubbkompis Sigurd Ruud Skjeseth. Begge to løp på 7-tallet på distansen for første gang. Edman løp bare sitt andre løp for året og er inne som nummer 21 i Norge gjennom alle tider med Ruud Skjeseth på plassen bak.

Ferdinand Kvan Edman, Sigurd Ruud Skjeseth og Marius Vedvik i innspurten på 3000-meteren. Foto: Eirik Førde.

Totalt kom hele åtte nordmenn seg under 8 minutter, en bragd 36 nordmenn hadde klart før dagen i dag. Gulars Marius Vedvik har hatt en sesong som har vært litt opp og ned, men var tilbake i slag med pers 7:54.56 og en tredjeplass. Ull/Kisas Fredrik Sandvik fulgte på plassen bak med 7:55.88, pers med over elleve sekunder. Runars Simen Halle Haugen kom seg endelig under åtte med 7:58.07. Brandbus Magnus Tuv Myhre løp på 7:58.71, Tønsbergs Jonatan Andersen Vedvik på 7:59.20, mens Gulars Bjørnar Sandnes Lillefosse ble nummer åtte med tiden 7:59.56. Alle de tre sistnevnte løp også på 7-tallet for første gang.

Oppegaard perset igjen

Linn Oppegaard fra Moss har vist fremragende løping på 400 meter denne sesongen og forbedret sin personlige rekord nok en gang onsdag kveld. Hun vant et lite, men sterkt felt på 53.16 og perset med 32 hundredeler. Hun stod med 55.50 som pers før årets sesong, mens hun sesongdebuterte med 53.83 i starten av juli, før det ble 53.48 under junior-NM og nå nok en persforbedring som gjør at hun er nummer ni i Norge gjennom alle tider og nærmer seg det som var EM-kravet på 52.65.

Linn Oppegaard fra Moss vinner 400-meteren foran Nora Wold og Andrea Rooth. Foto: Eirik Førde.

Fredrikstads Nora Kollerød Wold ble nummer to på 54.53, pers med 31 hundredeler, mens Lambertseters Andrea Rooth løp inn til 54.57. Junioren perset med over to sekunder i sin sesongdebut på øvelsen, er nummer tre i J18 gjennom alle tider og er inne topp 20 på årets europeiske U20-statistikk. Florøs Øyvind Strømmen Kjerpeset vant herrenes runde på 48.62, Skjalgs Mike Lubsen løp på 49.13.

Markus Einan viste "gamle takter" på 800 meter. BUL-løperen, som har en pers på 1:47.64 fra 2018 og løp på 1:47.74 i fjor, sto med en årsbeste på 1:50.09 før dagens løp. Han suste inn til seier på 1:48.34 i kveld og viste at formen er god. Tyrvings Didrik Hexeberg Warlo ga Einan god kamp da han løp på 1:48.61 og perset med elleve hundredeler. Ole Jakob Høsteland Solbu fra Ås leverte nok et ypperlig løp med 1:50.65. Han perset da med 45 hundredeler og er nummer tre i G17 gjennom alle tider, bak vidunderbarnet Jakob Ingebrigtsen og medaljør fra U20-EM på 1500 meter Thomas Solberg Eide.

Runars Andrea Modin Engesæth tok en komfortabel seier på 1500 meter med 4:23.06 og hun forbedret sin personlige rekord fra Nederland for en drøy måned siden med 38 hundredeler. Malin Hoelsveen fra Raufoss perset med fem sekunder da hun ble nummer to med 4:28.67. Hun løp seg inn som den fjerde beste norske jenten i 15-årsklassen gjennom alle tider.

Lakeri Ertzgaard fra Tjalve prøvde seg på 800 meter for første gang siden UM i mangekamp i fjor og imponerte med seier på 2:09.10, som er klar pers. En junior fulgte like bak i Sara Busic fra Skjalg med 2:09.71, mens Christine Næss fra Tyrving ble nummer tre da hun perset til 2:09.91.

Vidars maratonløper Runa Skrove Falch vant 3000 eter på 9:33.26, som er pers. Resultater.

Mathias Hove Johansen med solid løping på Lillehammer

Veidekkestevnet på Stampesletta på Lillehammer samlet flere av landets raskeste løpere tirsdag kveld. Skjalgs Mathias Hove Johansen løp på 21.18 på 200 meter, bare 18 hundredeler bak pers i et løp der det var motvind i svingen, men medvind 1.1 på oppløpet. På 100 meter fikk rogalendingen betraktelig mer vind i ryggen og løp på 10.39w (+3.7). Tiden er under hans personlige rekord, men ikke godkjent som rekord grunnet for mye medvind.

På 200 meter for kvinner vant Vidars Line Kloster på 24.24w (+2.1), 35 hundredeler foran Skjalgs Elisabeth Slettum. I samme vindforhold løp Kloster på 11.71 på 100 meter. Den doble distansen ble vunnet av Gulars Tor-Junor Vedde på 48.37, snaue halvsekundet bak persen han satte for en måned siden.

Mathas Reksten Dale fra Breimsbygda presterte sterkt i kule i hjemtraktene på tirsdag. Seniorkulen fløy 14.91 og han perset med 89 centimeter, mens han støtte 15.91 med 6 kg-kulen, også dette solid pers. Han er inne som nummer tre i Norge i G17 gjennom alle tider med 6 kg og nummer ti i 17-årsklassen med 7,26 kg.

Under et treningsstevne hjemme i Moss på onsdag løp Oliver Tollefsen inn til 11.28 (+1.2) på 100 meter. Resultater.