KW Games.jpg
Karsten Warholm møter tøff motstand på hjemmebane i Ulsteinvik 25. januar. Men det er han vant til. Her etter EM-seieren på 400 meter hekk i Berlin sist sommer. Foto: Eirik Førde.

Karsten møter verdens-mesteren på hjemmebane

[Oppdatert 14. januar] Karsten Warholm dro rett på treningsleir til Tenerife etter å ha mottatt prisen som Årets forbilde på Idrettsgalla 2019. Når Dimna-løperen kommer hjem skal han prøve å slå den regjerende og triple verdensmesteren på 400 meter innendørs, tsjekkiske Pavel Maslak, i sitt eget stevne KW International fredag 25. januar i Ulsteinvik.

- Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik, sier Karsten.
-  Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs er motiverende i seg selv, sier han.

Pavel Maslak_0275.jpg

Pavel Maslak. Foto: Decabild.

Tsjekkeren har vunnet 400-meteren under innendørs-VM i 2014, 2016 og nå sist i 2018. Han har løpt på 45.24 innendørs, noe som er 0.35 sekunder raskere enn Warholms norske innendørsrekord på 45.59.
Han har også tre strake EM-gull innendørs på distansen, og gull og sølv fra EM utendørs. Han personlige rekord utendørs lyder på 44.79, mens Warholms norske rekord er 44.87.
Likevel går Dimna-gutten for å slå tsjekkeren og sin egen norske rekord.

- Det var jo dette som var drømmen. Å få løpe mot slik motstand hjemme i Ulsteinvik. Vi har lagt mye stolthet i å prøve å få dette til. Nå gleder jeg meg bare til å få vist stevnet fram for hjemmepublikummet, sier Warholm.

Også den svenske sølvmedaljevnneren på 800 meter fra EM i Berlin, Andreas Kramer, stiller til start på 400-meteren, sammen med tsjekkeren Patrik Storm med en bestenotering innendørs på 46.49. De to siste i feltet er Joachim Sandberg og Fredrik Øvereng.

Av utøverne i Team Coop Tokyo kommer også Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Hedda Hynne til Ulsteinvik. For i tillegg til den store 400 meter-duellen inneholder stevnet lengde, 200 meter, 400 meter, 800 meter og 3000 meter for kvinner og lengde, 200 meter og 1500 meter for menn. Alle øvelser med internasjonal, nasjonal og lokal deltakelse.

Sterke felt i lengde

I herrenes lengdekonkurranse er det klart at bronsemedaljevinneren fra Berlin-EM sist sommer, ukrainske Serhii Nykyforov, stiller. Han har en personlig rekord på 8.23. Også svenske Andreas Otterling har vært over åtte meter i sin karriere. De møter deler av den norske eliten i form av Trondheims Ingar Kiplesund, Amund Høie Sjursen fra Gneist, Henrik Flåtnes fra Tønsberg og Brede Solberg Stølen fra Ranheim.

I kvinneklassen er det tre sterke utenlandske kort i serbiske Milica Gardasevic, som hoppet 6.64 sist sommer og vant junior-EM i 2017, svenske Malin Malmbrandt og ungarske Anasztazia Nguyen.
Kristina Reppe fra Ranheim er det sterkeste norske kortet med 6.07 sist sommer. Hun får med seg klubbvenninnen Mia Guldteig Lien og hjemmetrioen Johanne Rise Kvalen, Caroline Amalie Sætre og Anna Garnes Kleven fra Dimna.

Stevnets hjemmeside.