Drømmegrensen brutt og nest raskest i historien. Skjermdump: NRK.

46.92: Karsten Warholm brøt drømmegrensen

Karsten Warholm sikret seg sin første, og i historisk sammenheng Norges andre, finaleseier i Diamond League med 46.92 på langhekken her i Zürich i kveld. Med det forbedret han også sin egen europeiske rekord, og nå har Dimna-gutten bare verdensrekordholder Kevin Young foran seg på verdensstatistikken gjennom alle tider. Vi oppsummerer kveldens elleville finale.

Resultater IAAF Diamond League Zürich.

Faksimile av sportscoveret i VG i dag.

Det ble en spinnvill finale på 400 meter hekk, der både Karsten og hans sterkeste utfordrer, amerikaneren Rai Benjamin, brøt 47-sekundersgrensen.

Se løpet her [NRK].

Med 46.92 og 46.98 er de to nå nummer to og tre i verden gjennom alle tider - bare slått av Kevin Youngs gull-løp fra Barcelona-OL i 1992 med 46.78.

Faksimile av smp.no

- Jeg kjenner tårene presse på [NRK].

Etter Karsten sine andreplasser fra DL-finalen i 2017 og 2018 er han nå inne på en fasjonabel liste bestående av Andreas Thorkildsen og ham selv. De to er de eneste norske utøverne som har vunnet en DL-finale.

Den største fra Norge noensinne og Ikke et formidabelt løp [Dagbladet].

Som vanlig åpnet Warholm knallsterkt og hadde ledelsen ut på oppløpet, men Rai Benjamin var ikke langt bak. På siste 100 meter svarte Warholm fantastisk på Benjamin sitt angrep og begge løp inn til fantastiske tider.

Warholm brøt drømmegrensen [VG].

Karsten er forøvrig ubeseiret i 2019, og har levert denne rekken på langhekken i år: 47.85, 47.33 (europarekord), 47.12 (europarekord), 47.43, 47.26 og 46.92 (europarekord).

Karsten gjorde det stikk motsatte [NRK].

Henrik løp med få smerter

Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes ble nummer tolv på 5000 meter med 13:30.78. Han mistet feltet ganske tidlig, men forhåpentligvis tok ikke løpet for mye på med tanke på skader slik at vi ser mannen med det råsterke konkurransehodet i godt slag under VM i Doha.

- Jeg får svar med tanke på VM [NRK].

Joshua Cheptegei fra Uganda vant på pers 12:57.41 etter å ha løpt et sterkt sololøp i tet etter at harene ga seg.

Karoline med sitt tredje beste løp

Karoline Bjerkeli Grøvdal forbedret nok en gang sin norske årsbeste på 3000 meter hinder, nå til 9:20.69. Med dette ble hun nummer ni i finalen og løp sitt tredje beste løp på distansen noensinne. Verdensrekordholder Beatrice Chepkoech fra Kenya vant på 9:01.71.

– Det var litt blandede følelser for jeg har en litt treningstung kropp. Jeg skulle gjerne fulgte Gesa Felicitas Krause i dag, men det gikk litt for fort i starten. Jeg føler jeg løp meg inn i løpet og formen er stigende, sa Tjalve-løperen til NRK like etter løpet.

Hedda Hynne gjorde nok et fint løp på 800 meter. Hun løp inn til en tredjeplass på 2:00.79 og var bare 26 hundredeler bak sin norske årsbeste, som hun satte i Italia på tirsdag.

Andrea Rooth var første norske utøver i aksjon i stevnet. Lambertseter-løperen ble nummer fem på 400 meter hekk i “Young Diamonds Challenge” med tiden 59.71. Dette er hennes fjerde beste tid noensinne, snaue sekundet bak persen på 58.83.

Vil du lese mer om kveldens stevne. Sjekk Anders Huun Monsen sin blogg.