JessSønOslo 1.JPG
Tallenes tale - skriften på veggen - er klar, og Oslo-deltagerne jubler hemningsløst med den flotte vandrepokalen.

Historisk Oslo-seier på Jessheim

Ikke siden «tidenes morgen» har Oslo vunnet kretskonkurransen i det som nå heter Ungdomslekene. Ikke rart jubelen omtrent kunne høres til Rådhusplassen etter at pokalen var vel i havn! Hordaland og Møre og Romsdal vant på henholdsvis Osterøy og i Stjørdal.

Det var trangt på seierspallen da vandrepokalen ble utdelt. Under suser Oslos Theodore Einar Fremstad Valdron over målstreken foran  Ådne Øines fra Akershus.

Sluttstillingen:

Oslo 420

Akershus 379

Buskerud 358

Vestfold 323

Østfold 320

Telemark 304

Hedmark 303

Oppland 198

Og Oslo satte et heidundrende punktum med seieren på den avsluttende stafetten der gutten med et av UMs lengste navn, Theodore Einar Fremstad Waldron brakte stafettpinnen først i mål med Akershus Ådne Øines hakk i hæl.

Med seier til Oslo og Akershus, som har dominert disse kretskonkurransene, har denne «felleskretsen» satt tingene skikkelig på plass på Jessheim helgen gjennom. Samtidig har de to kretsene vist at det jobbes skikkelig godt ute i klubbene og at etterveksten er gledelig god.

Maren Karlsen Bekkestad over siste hekken til seier på 200 meter hekk foran Josefina Biernacki, begge fra Buskerud.

Allsidighet også i Mjøndalen uten anlegg

Strålende dobbeltseier til Buskerud i jentenes 13 årsklasse på 200 meter hekk ved Maren Karlsen Bekkestad og Josefina Biernacki. Førstnevnte føyer seg pent inn i rekken av allsidig friidrettsungdom som er i aksjon denne helgen. 

- Hekk er ikke favoritten min, slo Maren fast, men samtidig innrømmer hun at hun har fått bedre dreis på akkurat de 200 meterne med hekk denne sesongen. – Jeg liker å løpe alt fra 600 og oppover, der er favorittene mine, sa Maren.

Nevnte vi at hun lørdag vant kappgang? Eller at hun kommer fra Mjøndalen, som ikke har et eneste anlegg for friidrett. Derfor må hun til Drammen for å trene, og lever i håpet om at de kommunale myndigheter vedtar flytting av anleggene for friidrett fra Marienlyst til området ved Travbanen hvor det også er friidrettshall med i planene.

For Travbanen ligger litt nærmere Mjøndalen! ... og på hekk trenger du ikke tenke på riktig knestrekk som i kappgang...

Hekk var ikke helt favoritten til Tarjei L. Nesheim fra Akershus/Tyrving heller, men ikke verre enn at han sto frem og tok ansvar for kretsen sin i kampen om å bli beste krets bak Oslo. Og i motsetning til Maren fra Mjøndalen, har Tarjei fra Kolsås helårsmuligheter både ute og inne med Nadderud og Bærum Idrettspark.

- Jeg trener ikke så veldig mye hekk, men driver mest med sprint, sa Tarjei, som «misliker hekk» såpass mye at han vant 80 meter hekk lørdag!

 

 Tarjei L. Nesheim fra Akershus vant 14 årsklassen på 200 meter hekk.

Pernille Karlsen Antonsen imponerte på 1500 meteren sin.

Tok rekorden til Karoline Bjerkeli Grøvdal

Pernille Karlsen Antonsen imponerte på 1500 meteren sin, og selv om persen hennes er på 4.36,63, holdt søndagens vinnertid i 14 årsklassen, 4.43,84 i ikke alt for godt vær, til ny rekord i sin aldersklasse i Ungdomslekene! Og den gamle rekorden tilhørte ingen hvemsomhelst; Karoline Bjerkeli Grøvdal løp distansen på 4.47,10 i 2004.

- Jeg løp tidligere i Koll, men nå er jeg i SK Vidar, og jeg liker å løpe alt fra 600 meter og oppover, sa Pernille, som vant 600 meteren lørdag og slipper unna alt som har med kast å gjøre i mesterskapet.

 

Sikker seier til Sonja Fearnley med spydet sitt, her sammen med en stolt pappa Nils Thomas. Under er Sonja i aksjon.

Nittedal-kasterne gir gode Akershus-poeng

Kampen om poengene tilspisser seg på Jessheim Friidrettsstadion. Oslo har fremdeles kontroll, men ikke minst gode kastjenter fra Nittedal gir gode poeng til Akershus.

- Vi har ingen kasttrener, sukket Tiril Lappegård etter diskosseieren lørdag. Da var kretsvenninnen Sonja Fearnley noe bedre stilt med pappa Nils Thomas i nærheten da hun kastet hjem seieren i spyd for 13-åringene.

- Jeg har kastet 37.65 og nå vil jeg perse, meldte Sonja før siste forsøket, men det ble «bare 36.00»… Uansett, seieren var sikker nok den.

At jentene i Nittedal satser på kast, er nok litt mer enn en tilfeldighet, for miljøet som er iferd med å skapes, trekker stadig mye jenter til stadion. Og der er jo spydtilløpet sponset av selveste Andreas Thorkildsen!

Apropos pappa’n til Sonja: Hans pers er på 74.58, så genene er det ikke noe i veien med. Men at datteren hastet videre til fotballturnering etter Ungdomslekene, falt nok det faderlige opphav noe tungt for brystet.

Stor aktivitet alle tre stedene

Nærmere 700 av våre aller beste 13- og 14-åringer er i aksjon på Jessheim, Osterøy og i Stjørdal denne helgen. Og det raporteres om enorm aktivitet og skyhøy trivsel alle tre stedene med Ungdomslekene.

Hver enkelt arrangør legger også ut oppdateringer og resultater på de sosiale nettverk, og vi skal selvsgat bringe sluttstillingen fra elle tre stedene i vår Jessheim-reportasje.

Josue Ilunga Kongolo inn til suveren seier på 60 meteren i G14 foran de to østfoldingene Didrik Grøm (228) og Jacob Hansen Gomez (236). Under svever Benjamin Rød over 1.73.

Multitalenter fra Søndre Land og Skien

- Jeg var med i mitt første friidrettsstevne her på Jessheim i fjor, da ble jeg nummer to, forklarte Josue Ikunga Kongolo, en av Opplands største poengplukkere her hvor østlendingene gjør opp om medaljer og viktige poeng i Ungdomslekene.

Med 7,56 var seieren Josues søndag formiddag, og regelen om kun to starter pr. dag for utøverne fratok han antagelig seieren i lengde lørdag. Men gullmedaljen etter seieren i kule var akkurat like stor. Og der øket han persen sin med voksne halvannen meter.

- Jeg liker best å løpe, deretter er det lengde som er favoritten. Jeg spilte fotball tidligere, men sluttet da jeg kom med i friidrett.

Et annet av de mange multitalentene som er i aksjon på Jessheim Friidrettsstadion er Benjamin Rød fra Skien/Telemark, og dermed er klubben Herkules. I G14 ble det gull i høyde til Benjamin, som tok 1.73 i første forsøk og hadde gode forsøk på 1.75 også. Fra velinformert hold informeres det om at resultatet hans er norsk årsbeste i denne aldersklassen!

- Jeg er også med i flere øvelser, sier Benjamin, som vant 600 meteren lørdag.

Jubel i Møre og Romsdal-leiren for andre år på rad.

Møre og Romsdal i år igjen

I Stjørdal forsvarte troppen fra Møre og Romsdal fjorårsseieren. Sluttstillingen der:

Møre og Romsdal 365

Troms 333

Nordland 288

Sør-Trøndelag 258

Nord-Trøndelag 256

Finnmark 43

Jubel i Hordaland-leiren også.

Hordaland – igjen – på Osterøy

Ikke uventet ble det laget til Hordaland som gikk til topps på Osterøy.

Sluttstillingen:

Hordaland 291

Rogaland 229

Agder 204

Sogn og Fjordane 162

 Streaming fra Jessheim søndag finner du her:

https://youtu.be/isMbDcVVPXU

Resultatlink fra alle tre stedene: 

http://webres.andro.no/ungdomelekene/2016/osteroy/

http://webres.andro.no/ungdomelekene/2016stjordal/

http://webres.andro.no/ungdomelekene/2016/jessheim/