jakob belgia.jpg
Jakob Ingebrigtsen. Foto: Eirik Førde

Jakob Ingebrigtsen yppet seg blant senioreliten

Jakob Ingebrigtsen gjorde et fint løp på 1500 meter i Gent i Belgia. Resultatet 3.40.96 var kun halvannet sekund bak kravet til innendørs-VM og en forbedring av hans egen europeiske juniorrekord innendørs med snaut to sekunder .

Jakob Ingebrigtsen ble nummer to på 1500 meter i Gent lørdag kveld på 3.40.96. Unggutten fra Sandnes imponerte ved å bare være 22 hundredeler bak den sterke polakken Marcin Lewandowski, som blant annet har EM-gull på 800 meter i premieskapet. Jakob slo sterke løpere som Gilbert Kwemoi, pers på 3.33.71 og Mohad Abdikadar, som har pers på 3.38.53.

Tiden til Jakob er forbedring av innendørspersen med snaue to sekunder og vel sekundet bak hans utendørspers. Videre er tiden like bak kravet til innendørs-VM på 3.39.50 og Henrik Ingebrigtsen sin norske rekord på 3.39.70. Tiden er også en forbedring av Jakob sin egen europeiske juniorrekord innendørs, syvende best i Europa i år og nummer to i Norge gjennom alle tider. Unggutten viser at han er kommet opp i senioreliten i Europa for å bli og vi har nok mye godt å vente i 2018. 

Kloster litt bak årsbeste

Også Vidars Line Kloster hadde tatt turen til Belgia. Den tidligere norgesrekordholderen på 400 meter ble nummer fire i C-heatet med 54.78, vel halvsekundet bak hennes årsbeste.

Fullstendig resultatliste