Pedersen-705.jpg
Isabelle Pedersen. Foto: Eirik Førde

Isabelle Pedersen viser storform en uke før VM

Isabelle Pedersen perset på 60 meter hekk og viste da meget lovende takter en uke før innendørs-VM, mens i USA var det flere nordmenn som leverte gode resultater. Oppsummering av helgen finner du her.

Müller Indoor Grand Prix Glasgow: 

Isabelle Pedersen fra BUL forbedret sin egen personlige rekord på 60 meter hekk til 7.93 da hun ble nummer tre i finalen under dagens IAAF-stevne i Glasgow. Dette var også norsk årsbeste, tidelet bak Christina Vukicevic sin norske rekord, og en god gjennomkjøring en uke før innendørs-VM.

- Jeg er veldig fornøyd med å sette ny personlig rekord, men enda mer fornøyd med at det vi har jobbet med på trening de siste månedene nå begynner å gi resultater, sier hun til friidrett.no

- Løpet i dag var en fin generalprøve før VM. Det er fortsatt noen småting jeg kan forbedre, og det sammen med det ekstra kicket du får av å stille i et VM gjør meg optimistisk foran kommende helgs mesterskap, sier hun.

Pedersen ble bare slått av Christina Manning og Sharika Nelvis, som er henholdsvis tre og en på verdensstatistikken med 7.73 og 7.70 i år. Manning sin seier sørget for at hun kvalifiserte seg til innendørs-VM og USA har der et råsterkt trekløver med de to nevnte i tillegg til Kendra Harrison, som har 7.72 i år.

Pedersen gjorde et sterkt løp allerede i forsøket da hun vant sitt heat på 8.05.

Fullstendig resultatliste

SEC Championship:

Amanda Marie Grefstad Frøynes gjorde nok en fin femkamp og ble nummer tre med 4175 poeng. Summen er hennes nest beste noensinne og bare 24 poeng bak persen som hun satte tidligere i vinter. Sem-utøveren åpnet med 8.82 på 60 meter hekk og forbedret da sin pers fra midten av januar med hele 12 hundredeler. Deretter ble det 1.73 i høyde, årsbeste 11.47 i kule og 5.86 i lengde før hun avsluttet med pers 2.14.31 på 800 meter.

Elisabeth Angell Bergh er virkelig i stigende form og kom seg til finalen på mile da hun noterte årsbeste 4.47.60 i forsøket. 

Thomas Mardal fra Gloppen ble nummer fire i vektkast etter et lengstekast på 21.36, snaue halvmeteren bak hans pers.

Ingar Kiplesund ble nummer 15 i lengde. Trondheim-utøveren hoppet 7.17 og klarte da ikke å komme seg til finalen. Kiplesund har endret teknikken siden han flyttet til USA i januar og når teknikken sitter kan vi nok håpe på svev opp mot åtte meter.

Magnus Hannevig Pettersen ble nummer 13 på 3000 meter med 8.17.30, som er persforbedring med snaue tre sekunder.

Både Grefstad Frøynes (høyde), Angell Bergh (finale mile) og Hannevig Pettersen (5000 meter) konkurrerer søndag, men det er etter at denne oppsummeringen ble publisert.

Fullstendig resultatliste

Big-12 Championship: 

Helene Sofie Ingvaldsen gjorde nok en sterk konkurranse i vektkast. Hun kastet 20.72 som sitt lengste, var da en snau halvmeter bak sin norske bestenotering og ble nummer to i konkurransen. Dette var Norna-Salhus-utøveren sin tredje beste konkurranse noensinne og alle kastene hun hadde var over 20 meter.

Fullstendig resultatliste 

American Athletic Coneference Indoor Championships:

Mona Ekroll Jaidi fra Norna-Salhus støtte 14.36 i kule og ble nummer ti i USA i helgen. Resultatet er en klar forbedring av hennes tidligere pers på 13.60. Det ble også pers i vektkast for bergenseren, da til 16.95.

Sørvestmesterskapet:

Nathalie Ommundsen Johnsen fra Skjalg og Tomasz Siemieniuch fra Sandnes vant 60 meter i kvinne- og herreklassen på henholdsvis 7.82 og 7.01. På 200 meter vant sistnevnte på innendørspers 22.21.

Sigurd Tveit fra Kristiansand Løpeklubb vant 400 meter på 51.36. Dette er tangering av hans innendørspers fra samme stevne i fjor og dette er de to eneste løpene 17-åringen har på distansen innendørs noensinne. På den doble distansen løp Tveit inn til 1.53.41 og klar seier. Også på denne distansen hadde han bare løpt innendørs en gang tidligere og det var i årets NM da han noterte 1.54.65.

Fullstendig resultatliste

Mid-American Conference Indoor Championships:

Martine Bye fra Ogndal ble nummer fire i femkamp med 3632 poeng. Poengsummen er årsbeste og hennes fjerde beste sum noensinne. Hun noterte serien årsbeste 9.47 på 60 meter hekk, årsbeste 1.73 i høyde, 11.61 i kule, 5.12 i lengde og årsbeste 2.29.41 på 800 meter. Bye deltok også i høyde der hun ble nummer seks med 1.67.