Isabelle før stevnet.jpg
Isabelle Pedersen. Foto: Decabild

Isabelle Pedersen to hundredeler bak rekorden

Isabelle Pedersen fra BUL var to hundredeler bak den norske rekorden på 100 meter hekk da hun ble nummer fem under dagens Diamond League-stevne i Shanghai med 12.76 i medvind 0.9.

Etter et meget sterkt løp var hun altså to fattige hundredeler bak Christina Vukicevic Demidov sin norske rekord på 12.74, satt i Hengelo i 2009, og ett hundredel bak sin personlige rekord satt under Oslo Bislett Games sist sommer.

Brianna McNeal fra USA vant dagens løp med 12.50.

- Hvilket løp. Jeg begynner å kjenne at all den harde treningen jeg har lagt ned begynner å betale seg, sier Isabelle til friidrett.no.
- Selv om dette langt i fra var mitt beste tekniske løp er jeg veldig fornøyd med at jeg på dette nivået er i ferd med å sette sammen de mange små detaljene vi jobber med. Shanghai har vært fantastisk, og jeg føler at jeg lærer hele veien. Nå gleder jeg meg ti å slappe av hjemme et par dager før jeg reiser til Manchester på onsdag, sier hun

Isabelle kom til dagens stevne med årets beste tid i Europa på 12.82, som hun oppnådde under Diamond League-stevnet i Doha forrige uke. Denne bestenoteringen ble dermed forbedret med seks hundredeler. Hun er også nummer ti på årets verdensstatistikk.

Da som nå møtte hun en annen av medaljekandidatene under sommerenes EM i Berlin, nederlandske Nadine Visser. Men nå var også tyske Cindy Rolender på startstreken.
Men Isabelle var klart bedre enn to av de forventet argeste konkurrentene i Berlin senere i sommer. Visser og Rolender endte begge med 12.81, med Visser dømt foran.

Ellers forbedret Birhanu Balew fra Bahrain Henrik Ingebrigtsens årsbeste i verden på 5000 meter til 13:09.64, og totalt ni løpere var under Henriks 13:16.97 fra USA den 6. mai. Amerikanske Paul Chelimo, som ble klart slått av Jakob Ingebrigtsen på 1500-meteren i det samme stevnet i USA, ble nummer to med 13:09.66.

Link til resultater fra Shanghai.

Verdensstatistikken på 100 meter hekk.